skip to Main Content

Koraci do savršenog muško-ženskog prijateljstva

Nije ništa neuobičajeno da te članovi obitelji ili prijatelji stalno ispituju o tvom odnosu s prijateljicom, odnosno prijateljem suprotna spola. Muško-ženska prijateljstva nisi nemoguća, ali čini se da ovakva vrsta odnosa nekim ljudima čini neizvediva.

Zašto se ovo prijateljstvo doima nemogućim? Sasvim je u redu da žena uživa u društvu muškarca i sluša njegove savjete i mišljenja. Isto tako, muškarci uz pomoć bliskih prijateljica mogu bolje razumjeti muško-ženske odnose.

Ako tražiš smjernice kako do savršenog muško-ženskog prijateljstva ne preostaje ti drugo nego da nastaviš čitati!

1. korak: jasno definirajte svoj odnos

Morate se odlučiti za smjer u kojem će ići vaš odnos. Jeste li samo prijatelji ili između vas postoje i neke romantične iskrice? Većina ljudi započne prijateljstvo s drugom osobom zato jer uživa u njenom društvu, no što ako u sebi ipak osjećaš nešto više? U tom slučaju najbolje je da dobro poslušaš što ti srce želi reći, a ako osjećaš da su osjećaji pravi svakako trebaš porazgovarati sa svojim prijateljem, odnosno prijateljicom, o tome kako se osjećaš.

Ako su vaši osjećaji uzajamni onda ćete ili započeti romantičnan odnos ili ćete si otvoriti vrata iskrenog prijateljstva.

2. korak: budite jači od seksualne privlačnosti

Seksualna tenzija gotovo je uvijek prisutna u muško-ženskim odnosima. Koliko god se dogovarali oko prirode vašeg odnosa vaša će tijela prirodno reagirati jedno na drugo. Ženama je seksualna privlačnost možda i najveća prepreka muško-ženskom prijateljstvo, a muškarcima je to ponekad i skriveni razlog takvoj vrsti odnosa. Iskrenost i otvorenost i dalje ostaju najbolje rješenje mogućih seksualnih tenzija.

3. korak: budite ravnopravni

Pravo prijateljstvo rađa se između dvoje jednakih i stabilnih osoba. Svaki odnos zahtijeva obostrani trud, a kompromisi su ponekad najbolje rješenje nesuglasica. Jednom kada drugu osobu prihvatiš takvu kakva uistinu jest otvoren vam je put do savršenog prijateljstva.

Ne slušaj tuđa mišljenja i zle komentare! Muško-žensko prijateljstvo odnos je kao i svaki drugi te zahtjeva puno uloženog truda i vremena.

 

Back To Top