skip to Main Content

Krije li se iza početne strasti ipak nešto više?

Iako fizički izgled uvelike utječe na privlačnost postoje i dublji razlozi zašto nam je netko toliko privlačan. Slojevi privlačnosti utkani su u našu podsvijesti, a ovu je magnetnu silu nemoguće opisati riječima.

Jednom kad upoznaš pravu osobu već ćeš nakon nekoliko rečenica osjetiti neki oblik povezanosti. Mnogi ljudi upravo iz ovog razloga vjeruju u srodne duše i pravu ljubav. Naravno, za osjećaj privlačnosti između dviju osoba zaslužan je proces daleko kompleksniji od igre sudbine, a  za uspješnu je vezu potrebno puno više od početne strasti.

Kompatibilnost umova

Svakog od nas privlači osoba s kojom smo “na istoj stranici”, a neki ovo opisuju kao aktivno misaono zavođenje. Drugim riječima, instinktivno osjećaš u kojem smjeru druga osoba razmišlja i njene emocije i želje možeš iščitati bez previše muke.

Ravnopravni ste u odnosu

Tek nakon što naučiš kako primiti emocije koje druga osoba osjeća prema tebi moći ćeš joj uspješno uzvratiti na jednak način. Ovo dovodi do pojave uzajamnih osjećaja koji su čvršći od početne privlačnosti. Jednom kada dođete do ove faze veze ideja zajedničkog života počet će vam se činiti itekako smislenom.

Dijelite iste poglede na svijet

Ne želiš ostatak svog života provesti s osobom koji ima potpuno drugačiji svjetonazor od tebe. Naravno, neke razlike u pogledima na život su nužne, pa čak i dobrodošle, no zaista je nemoguće biti s nekim s kim ne dijeliš glavne životne vrijednosti.

Zajedno se suočavate s izazovima

Povezanost između dviju osoba postaje sve jača ako se te osobe zajedničkim snagama trude savladati probleme na svom putu. Upravo su životni izazovi prilika da ti i ta posebna osoba postanete bliskiji nego li prije.

Međusobno poštovanje

Poštovanje je temelj svakog zdravog odnosa. Međusobno poštovanje nužan je preduvjet bilo kakvoj stvarnoj bliskosti između partnera, a ovo uključuje i poštovanje međusobnih razmišljanja i ukusa. Poštivati nekoga znači biti mu potpora, a biti nekome oslonac jedan je od najljepših darova koje jedno ljudsko biće može pokloniti drugome.

 

 

Back To Top