skip to Main Content

Ljubavni instinkti koje ne smijemo ignorirati

Većina nas sklona je ignorirati vlastite instinkte. Jedan od glavnih uzroka ovog ponašanja svakako je želja da se izbjegnu neugodne situacije. Instinkti nas rijetko varaju u bilo kojoj situaciji, pa tako i kada su u pitanju ljubavne veze. Ako si u vezi i osjećaš neke od stvari o kojima će danas biti riječ najgora stvar koju možeš napraviti jest – ignorirati ih.

Osjećaš se kao da nešto nije u redu

Ako nešto zaista ne štima u vezi tvoja će podsvijest to znati prepoznati i tvoj te instinkt neće iznevjeriti. Ako ti se čini da te cijeli svijet odvlači od druge osobe nikako nemoj ignorirati taj osjećaj. Otkrij o čemu se tu radi i zašto se osjećaš kako se osjećaš. Možda tvoj partner nije onakav kakvim se čini.

Osjećaš se kao da se ti i partner udaljavate 

Ako se počneš osjećati kao da se ti i partner emocionalno i fizički udaljavate jednostavno morate razgovarati o tome. Ako odlučiš ignorirati ovaj osjećaj postoji velika vjerojatnost da će nakon nekog vremena problem postati mnogo veći. Možda tvoj partner prolazi kroz nešto što ni sam ne zna objasniti i potrebna mu je tvoja podrška. S druge strane, uvijek postoji vjerojatnost da zapravo niste stvoreni jedno za drugo. Svaka je ljubavna veza drugačija stoga je najbolje da otvoreno razgovaraš sa svojim partnerom o svemu što te muči.

Stalno zamišljaš kako bi tvoj život izgledao da si solo

Svatko od nas s vremena na vrijeme pomisli kako bi nam život izgledao da trenutačno nismo u vezi. Ipak, ako stalno zamišljaš ovaj scenarij stvari u vašem odnosu baš i ne stoje bajno. Čini li ti se da bi ti bilo bolje da si solo? Ako ti je partner najveća podrška, a čini ti se da on gubi svoju stabilnost, stvar se neće riješiti sama od sebe. Veoma je važno da otvoreno razgovarate o ovom problemu i da, u najgorem slučaju, svatko nastavi svojim putem.

Ne osjećaš se slobodno u društvu svoga partnera

U svakom dobrom ljubavnom odnosu partneri se osjećaju u potpunosti slobodno biti onakvi kakvi zaista jesu. Ako se osjećaš zarobljeno i potisnuto postoji velika vjerojatnost da je jedino rješenje – prekid veze.

Osjećaš da ne možeš vjerovati svome partneru

Ako neprestano sumnjaš u svoga partnera veoma je važno da najprije pokušaš otkriti zbog čega se tako osjećaš. Ponekad je jedini uzrok naša nesigurnost, ali ponekad je cijela stvar mnogo kompliciranija.

Back To Top