skip to Main Content

Ljuti li te partner u snovima?

Događa li ti se ikad da sanjaš loš san u kojem se našao i tvoj partner? Možda si sanjala da ste se svađali ili da te je partner na neki način povrijedio. Nakon buđenja preplavio te osjećaj neobjašnjive ljutnje i bijesa prema partneru premda se radilo o nečemu što je bio samo san i što se nije zaista dogodilo.

Što je uzrok takvih snova?

Jedna je spisateljica gotovo svake noći sanjala isti san. U tom snu njezin ju je partner varao. Radilo se o snu kojeg nije mogla izbiti iz glave. Taj je san zapravo predstavljao njezinu dvojbu oko odnosa, a ne opravdanu sumnju izazvanu partnerovim ponašanjem. Njezin je partner u stvarnosti nikada ne bi prevario. Uz pomoć sna njezina joj je podsvijest poručivala da njih dvoje nisu stvoreni jedno za drugo.

Rezultati jednog istraživanja provedenog nad gotovo 2000 osoba pokazali su da je većina sanjala loše snove s partnerom u glavnoj ulozi, a 2/3 njih priznalo je da su ti negativni snovi utjecali na njihovo ponašanje prema partneru.

Jedan je kalifornijski psiholog imao klijenticu koja je neprestano sanjala kako njezin muž uništava njezine teniske trofeje te ih potom zamjenjuje krivotvorinama. Klijentica je cijelo vrijeme bila svjesna da su njezini trofeji u stvarnosti neoštećeni i da je njezin suprug zapravo dobar čovjek. Ipak, nakon što bi se probudila iz sna obuzimale su je sumnje u partnera.

Psiholog i klijentica zajedničkim su snagama proučili svaki detalj spomenutog sna i ustanovili da trofeji simboliziraju njezina nastojanja da bude uspješna u sportu – nečemu s čime se zbog zabrane nije smjela baviti u mladosti. Partnerovo je negativno ponašanje u snu simboliziralo njezin odnos s njenim bratom. Klijentica je podsvjesno strahovala od toga da će se njen brak raspasti ili pretvoriti u loš odnos poput onoga kojeg ima s vlastitim bratom.

Značenje snova od presudne je važnosti. Snove nikada ne treba doživljavati doslovno. Snovi su podsvjesne poruke pomoći kojih nam naš um želi poručiti da postoji problem kojeg valja riješiti. Jednom kada svjesno prepoznamo određeni problem možemo se baciti na njegovo rješavanje. Nakon što riješimo problem loši snovi obično ubrzo postanu stvar prošlosti.

Ako ti se opet dogodi da sanjaš svog partnera u negativnom svjetlu pokušaj najprije promisliti o tome što ti tvoja podsvijest želi poručiti. Prava poruka možda ni na koji način nije povezana s tvojim ljubavnim životom. Nemoj žuriti i optuživati partnera. Postoji velika vjerojatnost da je tvoj partner u stvarnosti zapravo nevin. Pokušaj se domisliti stvarnom značenju svojih snova. Osluhni svoju podsvijest i baci se na rješavanje problema koji utječu na kvalitetu tvog života!

Sretno!

Back To Top