skip to Main Content

Mikro življenjem do makro sreće!

Svatko od nas ponekad se osjeća zarobljeno u vlastitom životu. Osjećaš li se i ti ponekad kao da ćeš se svakog časa raspasti na tisuće sićušnih dijelova na koje će svijet potpuno zaboraviti?

Konzumerizam nas tjera da se osjećamo kao da moramo postići sve što se može postići. Moramo li zaista postati usamljeni, nemirni i nesigurni u vlastitu vrijednost kako bi zakoračili na stepenice koje vode do uspjeha? Što kažeš na kratki predah? Zatvori oči i zaboravi na tržnice i velike trgovine. Otvori svoje srce kompleksnoj jednostavnosti prirode.

Mikro življenje obilježeno je jasnoćom i jednostavnošću, a rezultira makro srećom.

Uzmimo za primjer Skandinavce koji istovremeno posjeduju jako puno i jako malo. Skandinavski dizajn interijera ili odjeće, skandinavski recepti ili skandinavski namještaj produkt su znanja o tome kako iz ničega stvoriti osjećaj ugode.

Premda je veoma zanimljivo razmišljati o drugim zemljama i one često mogu poslužiti kao inspiracija za velike i dobre stvari, puno je važnije fokusirati se na sebe. Što te osobno sprječava da počneš postizati puno toga s malo truda?

Mikro življenje moguće je ostvariti bilo kada i bilo gdje, a jesenska su jutra savršena za okretanje novog lista. Ako imaš problema s ranim ustajanjem i odlaskom na posao razmisli o tome da uzmeš dan-dva slobodno i istražiš sebe i svoje srce. Što je potrebno tvome srcu? Nemoj se zanositi materijalnim stvarima već zamisli da živiš u sićušnoj kućici – što se u njoj nalazi?

Mikro življenje polako, ali sigurno prerasta u pravi trend, a ne postoji nijedan razlog da se ne odlučiš za mali eksperiment.

Počni s tihim i opuštenim jutrima, jednostavnim doručkom i šalicom toplog napitka. Mikro življenje za svoj cilj ima uživanje u malim životnim stvarima poput pjeva ptica,  omiljene pjesme, mekog jastuka na koji naslanjaš glavu ili pola sata pažljive introspekcije.  Potrudi se živjeti što jednostavnije

Jednostavne i opuštajuće vježbe te lagana istezanja samo su neki od elemenata mikro življenja. Sve što radiš pokušaj raditi fokusirano i predano sa što je manje truda moguće. Cijeli su te život učili da stvari radiš na teži način, ali što ako postoji lakši?

Udahni jutro i prigrli slobodu koju ti život pruža.

 

Back To Top