skip to Main Content

Mogu li suze izliječiti slomljeno srce?

Tuga je neodvojivi pratitelj teškog prekida. Svatko se s njom odnosi na samo sebi svojstven način koji u najvećem broju slučajeva ipak uključuje – puštanje suza. Ogromnu količinu boli u srcu ponekad je najlakše jednostavno ispustiti iz sebe, a plakanje je često najbolji način da se to napravi.

Teško razdoblje ispunjeno gorčinom nezaobilazan je korak u dugom procesu izlječenja od prekida veze. Kada bol postane prevelika najbolja stvar koju možeš napraviti jest pustiti suze da liju, duboko udahnuti i pričekati da bol postane malo podnošljivija. Trenutak u kojem bol postane podnošljiva trenutak je u kojem ćeš spoznati istinu i postati objektivni promatrač situacije u kojoj se nalaziš. To je ujedno i trenutak u kojem ćeš prestati plakati.

Sljedeća stvar koja će te rasplakati bit će svi sretni zajednički trenutci kroz koje ćeš ponovno proći u svojim mislima. Trenutci koji će te podsjetiti na činjenicu da će sve biti dobro i da ćeš ih opet iskusiti – samo s drugom osobom. Pregledaj fotografije i prisjeti se sretnih dana provedenih s bivšim partnerom i priznaj si sav uloženi trud da se odnos održi. Krivica zbog prekida ne počiva na tebi, a suze radosnice možda su i ključni korak u procesu izlječenja.

Rezultati brojnih istraživanja pokazuju kako je plakanje nakon prekida dobro za naše psihičko zdravlje. Bol sama po sebi nije loša i može nam pomoći da postanemo jači i bolji. Nemoj dozvoliti svome srcu da odluta s puta ljubavi neovisno o svemu što se dogodi. Ništa ne nestaje preko noći, pa tako ni bol. Sve što moraš napraviti jest smijati se i plakati dok bol ne iščezne iz tvog života.

Prihvati svoje suze i dopusti im da budu tvoje oružje na sljedećem ljubavnom putu. Dopusti sebi da opet zavoliš unatoč razočarenjima. Uvijek možeš dati još malo više i uvijek možeš voljeti, a prije ili kasnije netko će te prepoznati kao osobu koja zaista i jesi. Ta će posebna osoba obrisati sve suze s tvog lica i duše te ti podariti radost i sreću koju zaslužuješ.

Back To Top