skip to Main Content

Može li se smršaviti tijekom spavanja?

Iako radimo sve što možemo kako bi smršavili ponekad se pitamo kako bi mogli iskoristiti baš svaki trenutak za ostvarenje tog cilja. Ako zaista želiš poraditi na svojoj težini važno je da uspostaviš dnevne i noćne rutine.

Jednom kada ih doneseš važno je da se nastaviš držati svojih odluka. Može biti teško, ali prateći neke jednostavne upute možeš složiti vlastiti dnevni raspored pomoću kojeg ćeš se osjećati ugodnije u vlastitom tijelu.

Kasni večernji trening

Zaboravi na jutarnje vježbanje u teretani. Najbolje vrijeme za vježbanje je nakon radnih sati. Ono će ubrzati topljenje masti dok spavaš te doprinijeti dobrom i kvalitetnom noćnom snu.

Hladan tuš

Hladan tuš ne samo da eliminira mliječnu kiselinu nakon vježbanja već samo 30 sekundi ispod hladnog tuša aktivira tvoje tijelo i ubrzava topljenje masti. Kada se tijelo aktivira tijekom jedne prospavane noći može istopiti do 400 kalorija.

Zeleni čaj

Zeleni čaj sadrži flavonoide koji ubrzavaju metabolizam. Ako popiješ tri šalice dnevno istopit ćeš 3,5% masti samo dok spavaš. Ne brini o kofeinu u čaju, zeleni čaj pomoći će ti da zaspiš brže.

Više minuta sna

Istraživanje je otkrilo da ako skratiš svoj san za samo 16 minuta dnevno možeš iskusiti probleme s povećanjem tjelesne težine. Ako se pak vremenski period spavanja poveća smanjuje se lučenje grelina, enzima koji stimulira apetit te se povećava razina leptina koji pomaže kontrolirati apetit.

Poštivanje svih gore spomenutih navika pomoći će ti da spavaš bolje i omogućiti ti da nastaviš s trenutnom prehranom istovremeno smanjujući tjelesnu težinu. Gubljenje na težini za vrijeme spavanja možda se čini čudnim, ali je itekako moguće.

Zato, zašto ne počneš već danas s uvođenjem ovih navika u svoj život? Primijetit ćeš razliku u malo vremena i tvoje sveukupno zdravlje ostat će u dobrom stanju.

 

Back To Top