skip to Main Content

Najbolji filmovi za duge jesenje večeri

Umoriš li se ponekad od silnih Marvelovih i DC filmova? Poželiš li ponekad napraviti kratki predah od svih tih superheroja i neprestanog spašavanja svijeta?

Malo se šalimo, ali ako samo na sekundu razmisliš o tome koliko različitih filmova postoji na svijetu u isti ćeš se mah osjećati i jako ushićeno i jako razočarano jer ih je jednostavno nemoguće sve pogledati. Neki nam filmovi pružaju jedinstvena iskustva i time postaju dio nas samih, a to ih čini itekako vrijednima našeg vremena i naše pažnje.

Umjetnost nas poziva na širenje vidika i razmišljanje o vlastitim osjećajima, a današnja kinematografija zaista obiluje kvalitetnim filmovima za koje je ponekad malo teže saznati jer ne radi se uvijek o velikim hollywoodskim produkcijama.

S druge strane, postoje i filmovi koji se potpuno razlikuju od klasičnih blockbustera, ali to ih nije spriječilo da steknu svjetsku slavu i ostanu zapamćeni. To su filmovi koje odlikuju izvrsne priče i dobro razvijeni likovi, odlična gluma i zamamni vizuali. Jedan od takvih filmova svakako je i “Memoirs of a Geisha” koji nas je i potaknuo na stvaranje ove filmske liste za duge jesenske noći obilježene kako slavnim tako i nešto manje poznatim, ali svejedno veoma impresivnim azijskim glumicama.

Memoirs of a Geisha

Počnimo od ovog evergreena koji je po izlasku ugrabio svačije simpatije i osvojio svačije srce. U slučaju da ti je ovo remek-djelo promaklo, nema ti druge nego pripremiti svoje omiljene grickalice, uvaliti se ispred televizora ili laptopa i pripremiti se na uživanje u čarima sedme umjetnosti. “Memoirs of a Geisha” topla je priča o životu, ljubavi, moralu, roditeljstvu, siromaštvu i sudbini koju svakako valja pogledati.

The Flowers of War

“The Flowers of War” povijesna je drama ratne tematike koje će te držati prikovanom za ekran, ako ni zbog čega drugoga, a onda zbog svima nam dragog Christiana Balea koji iz uloge u ulogu uzastopno dokazuje svoj ogromni glumački talent. Pozadinu ovog filma čini japanska opsada Nankinga, a Bale glumi Amerikanca koji se za vrijeme opsade zajedno sa skupinom žena skriva u crkvi i pokušava smisliti način da spasi sebe i svoje bližnje.

House of Flying Daggers

Glavnu ulogu u ovoj akcijskoj drami tumači očaravajuća Ziyi Zhang, a “House of Flying Daggers” donosi nam priču o policajcu koji odluči pomoći privlačnoj pripadnici skupine pobunjenika da pobjegne iz zatvora. Stvari se, naravno, zakompliciraju, a kada se to dogodi onda hrabrost postaje bitnija nego ikad.

Back To Top