skip to Main Content

Najbolji načini za pokazati ocu koliko ga zaista voliš

Ponekad posve nepotrebno odgađamo nekome pokazati koliko ga zaista poštujemo i volimo. Ovo se osobito odnosi na naše izljeve privrženosti prema našim očevima. Mnogi od nas niti ne znaju da i tate imaju svoj dan (Dan očeva je 19. ožujak),  no bit će bolje da ne čekaš na njega već da već u prvoj prilici pokažeš svom ocu koliko ti znači. Radi se o muškarcu koji se najviše žrtvovao kako bi tvoje djetinjstvo bilo ispunjeno srećom i radošću.

Pokaži interes za njegove mlade dane

Očevi su poput tulipana – zatvoreni prema van, ali jednom kada osjete zrake sunca oni se otvaraju i zasjaje u najljepšim i najtoplijim bojama. Budi očevo sunce i popričaj s njime o njegovim najveselijim i najtužnijim životnim trenucima. Postoji velika vjerojatnost da će mu biti i više nego drago prenijeti ti priče o svojim dogodovštinama, a možda se prisjeti i bolnijih životnih priča. Muškarci svoje osjećaje često odluče zadržati za sebe te im je potrebna nečija pomoć kako bi se uspjeli otvoriti.

Iznenadi ga njegovim omiljenim obrokom

Zasuči rukave i napravi očevu omiljen obrok. Počni s ručkom, nemoj zaboraviti na salatu i za kraj ga počasti njegovim najdražim desertom. Sigurno će biti veoma ponosan i zahvalan.

Kupi mu ono što je oduvijek htio imati

Roditelji su se morali odreći puno toga kako bi njihova djeca bila sretna i zadovoljna. Iznenadi svog oca s igračkom Ford Mustang ’69 kojeg je oduvijek htio imati. Ako si to možeš priuštiti kupi mu pravi pravcati oldtimer. No nećemo ti mi govoriti što bi usrećilo tvog oca, ti najbolje znaš što bi ga posebno razveselilo.

Pričaj mu o sebi

Tvoj otac želi znati sve o tebi i tvom životu. Ne zato jer te želi kontrolirati već zato što te voli. Otiđite zajedno u šetnju ili pak sjednite u vaš najdraži kafić i popričate o stvarima koje ga zanimaju. Ispričaj mu o svojim snovima, planovima i trenutnim životnim problemima. Bit će ti i više nego zahvalan što želiš čuti njegovo mišljenje o situaciji u kojoj se nalaziš.

 

Back To Top