skip to Main Content

Najljepša mjesta za uživanje u kavi u Zadru

Svi mi koji živimo u Hrvatskoj dobro znamo koji je najveći problem pri planiranju putovanja po Lijepoj Našoj – koje mjesto prvo posjetiti? Neovisno o tome jesi li više morski tip ili ti je draži kontinent, nezaobilazne su stanice – muzeji, parkovi, trgovine i naravno cafe barovi!

Uzevši obzir geografsku izduljenost naše države ona baš i nije tako mala i zaista ima puno toga za ponuditi. Mi ćemo se danas usredotočiti na najbolje kafiće u svima nam dobro poznatom sjevernodalmatinskom grad kojeg između ostalog krase crkva Sv. Donata i jedinstvene morske orgulje.

Riječ je, naravno, o Zadru, ako je vjerovati Trip Advisoru – jednoj od turistima najdražih destinacija. Svakome tko nikada nije bio u gradu s najljepšim zalaskom Sunca poručujemo da smjesta spakira stvari i dođe u Zadar na kavu!

Jesen nije najidealnije godišnje doba za kupanje i odlazak na plažu, ali Zadar nudi i brojne druge sadržaje tako da svatko može pronaći nešto za sebe.

Art Kavana

“Art Kavana” na Trip Advisoru drži najviši mogući rejting (5/5),  a krasi je ugodna i opuštena atmosfera. Kavana je idealno mjesto za popiti jutarnju kavu ili se počastiti šnitom ukusnog i svježe pripremljenog kolača ili torte, a ne treba zaboraviti ni na srdačno i uvijek nasmijano osoblje.

Od čokoladnih do spužvastih torti, od svježeg do kandiranog voća, od jake crne pa do kremaste i mliječne kave – ova kavana ima sve!

Coffee&Cake

Kafić jednostavnog naziva može se pohvaliti velikim menijem kojim dominiraju kolači, deserti i torte, a pogodan je i za vegane i ljude koji su alergični na gluten. “Coffee&Cake” dizajniran je u industrijskom stilu, a jednostavnost koja dominira prostorom poziva na trenutak predaha i uživanja u dobroj knjizi – i još boljoj kavi (i kolaču!).

Illy Bar

Ako je šalica jake, crne i mirisne kave sve do čega ti je stalo kad se probudiš onda je “Illy Bar” kao stvoren za tebe. Kafić skromnog izgleda nudi najbolju kavu u gradu pripremljenu od strane profesionalaca. Ako ti je ikada potreban trenutak odmora nakon napornog radnog dana sigurni smo da ćeš ga pronaći u “Illy Baru”!

Back To Top