skip to Main Content

Prednosti veze na daljinu

Vjeruješ li da veza na daljinu može biti uspješna? Ova vrste odnosa ima svoje prednosti i mane čemu svakako mogu posvjedočiti svi parovi koji su imali dovoljno strpljenja i hrabrosti da održe svoju vezu unatoč udaljenosti.

Ovi parovi su kreativniji i romantičniji

Veze na daljinu zahtijevaju znatno više truda nego većina veza. Parovi prisljeni na online komunikaciju i telefonske pozive razvijaju kreativnost u iskazivanju osjećaja što im omogućuje izlazak iz uobičajenih okvira održavanja veze.

Usredotočenost na zajedničke ciljeve

Kad upoznamo nekoga posebnog i zaljubimo se preko ušiju, s tom osobom želimo provoditi svo svoje slobodno vrijeme. Iako u tome nema ništa loše, ova želja često može prerasti u smetnju. Ona nas može izbaciti iz tračnica jer vrijeme koje smo nekoć posvećivali svojim ciljevima sada preusmjeravamo u novi ljubavni interes. U vezama na daljinu parovi pametnije upravljaju svojim vremenom i bolje se organiziraju. Samim time uče se važnosti pridržavanja rasporeda i planiranja unaprijed jer u suprotnom jednostavno ne bi pronašli dovoljno vremena za svoju bolju polovicu.

Parovi imaju razvijenije komunikacijske vještine

Nesuglasice su vjerojatno najnepoželjniji, no također i najneizbježniji dio svake veze. Veze na daljinu prisiljavaju nas da izađemo iz svoje zone ugode i što je bolje moguće razvijemo svoje komunikacijske vještine. Za razliku od para koji živi u istom gradu, ovi parovi si ne mogu priuštiti luksuz da za vrijeme nesuglasice izađu iz prostorije, otiđu doma ili prestanu razgovarati. Umjesto toga, prisiljeni su svoje nesuglasice riješiti telefonskim ili video pozivom te biti obzirni prema osjećajima svoga partnera.

Veza je zabavna, a seks strastveniji

U ovakvoj vrsti veze uvijek postoji nešto čemu se može radovati – posjetu svoga partnera! Nema ničeg boljeg od brojanja dana do vašeg susreta. Veze na daljinu su kao trajni odmor koji ublažava stres kaotičnog tjedna. Svaki put kad putuješ u posjet svojoj boljoj polovici imaš priliku istraživati nove stvari, sklapati nova prijateljstva i stvarati nove uspomene. Naposljetku, seks nakon toliko vremena iščekivanja strastveniji je nego ikada!

 

Back To Top