skip to Main Content

Nauči kako kuhati i peći namirnice u mikrovalnoj

Gospodin Percy Spencer izumio je mikrovalnu pećnicu i cijeli mu je svijet na tome zahvalan. On kao da je slutio u kakvoj će neprestanoj stisci s vremenom biti generacije koje dolaze i koliko će im mikrovalna biti u stanju olakšati muke.

Mikrovalne pećnice odavno su postale jedan od najčešće korištenih aparata u našim domovima, a osobito u vruće ljetne dane kada oslanjanje na klasične pećnice postane zaista nepodnošljivo!

Mikrovalna se pećnica najčešće koristi za zagrijavanje hrane (najčešće ostataka od ručka) te napitaka, ali u njoj je moguće i pripremati namirnice kao što su kukuruz na klipu, krumpir ili jaja!

Ako ti je sve ovo potpuna novost i ne snalaziš se u ovom vidu kulinarstva najbitnije je da tijekom pripreme vodiš računa o sigurnosti kako sebe tako i drugih. Zanima te priprema namirnica u mikrovalnoj? Ne moraš tražiti dalje jer će ti naši današnji savjeti sve objasniti!

Pečeni kukuruz

Na jedan tanjur položi dva klipa kukuruza u ljusci. Zatim tanjur stavi u mikrovalnu i peci 2-3 minute sa svake strane. Nakon što se kukuruz ohladi ukloni ljuske i – uživaj!

Krumpir 

U mikrovalnu se nikada ne smije staviti više od četiri srednje velika krumpira. Prva stvar koju treba napraviti jest oguliti ih i probosti ih sa svake strane otprilike 4-5 puta kako bi se para slobodnije kretala kroz njih. Nakon toga krumpire je potrebno začiniti i dodati doslovno par kapi ulja (osobito ako koristiš maslinovo ulje).

Nakon toga ih treba staviti peći na visoku temperaturu otprilike 5 minuta. Nakon što su se krumpiri ispekli (uvijek provjeri za svaki slučaj) pažljivo ih izvadi iz mikrovalne i pričekaj da se ohlade.

Jaja 

Nekoliko jaja, malo mlijeka i omiljeni začini i buduća je kajgana spremna za mikrovalnu! U njoj se treba peći na visokoj temperaturi otprilike 45 sekundi, nakon čega je valja izvaditi van iz mikrovalne, dobro promiješati te zatim peći još 40 sekundi.

Brokula na pari

Mikrovalna pećnica idealan je način za pripremu brokule na pari. Prvo trebaš nasjeckati brokulu, pogotovo ako pripremaš stabljike koje je potrebno zaista sitno nasjeckati. Nasjeckanu brokulu potrebno je staviti u zdjelicu te prekriti vatrostalnim materijalom, a zatim je pariti 3-5 minuta na visokoj temperaturi.

 

Špagete i ostala tjestenina 

Tjestenina i mikrovalna pećnica odlično se slažu! Sve što ti je potrebno jedna je vatrostalna posuda koju ćeš postaviti na tanjur, voda, malo soli, tjestenina te, naravno, mikrovalna pećnica. Tjesteninu kuhaj 3-4 min duže nego je navedeno u  uputama proizvođača.

 

Back To Top