skip to Main Content

Nauči kako probuditi svoju kreativnu stranu

Ako ti se čini da u posljednje vrijeme baš i ne prštiš od kreativnosti nemaš razloga za brigu. Svatko od nas prije ili kasnije prođe kroz ovu životnu fazu. Manjak kreativnih ideja za posljedicu najčešće ima gledanje serije i filmova ili odlazak na spavanje.

Posveti se meditaciji

Pravilna meditacija revitalizira i duh i tijelo. Osim toga, meditacija pozitivno usmjerava naš um te samim time potiče urođenu kreativnost.

Zaboravi na svoje probleme

Problemi i popratni stres nisu ništa drugo nego prepreke na putu do uspjeha. Zapiši sve svoje probleme na komad papira, a zatim ga jednostavno – zapali. Nakon toga na drugom komadu papira napiši svoje planove i ciljeve te vremenski rok unutar kojeg ih želiš ostvariti. Ova će ti metoda pomoći da se riješiš stresa te da očistiš svoj um.

Promijeni način na koji razmišljaš

Pokušaj razmišljati poput rock zvijezde. Oslobodi se silnih i nepotrebnih pravila (naravno, nemoj raditi išta ilegalno!). Pokušaj stvarima u svome životu pristupiti na drugačiji način i kreativnost će doći sama od sebe.

Kreativne igre i bavljenje umjetnošću

Kreativne igračke poput Lego kocaka potiču maštu. Ista je stvar i kada je u pitanju sviranje instrumenta. Kreativne igre i umjetnost potiču apstraktno razmišljanje te samim time i kreativnost.

Isprobavanje novih jela 

Ako živiš u Hrvatskoj postoji velika vjerojatnost da nikada nisi kušao, odnosno kušala, neki korejski specijalitet. Sljedeći put kad uloviš vremena pretraži internet u potrazi za dobrim receptom te pokušaj pripremiti neko korejsko jelo koje ti se čini zanimljivim.

Obično i svakodnevno kao nešto posebno i nesvakidašnje

Posao si priveo, odnosno privela, kraju i spremaš se za povratak unutar svoja četiri zida? Odaberi neku novu rutu i povratak kući postat će mala avantura koja će zasigurno potaknuti kreativnost.

Što ako…

“Što ako…” jedno je od onih pitanja koja treba postaviti s vremena na vrijeme. Zamisli da  netko otputuje 1000 godina u prošlost i pokuša tadašnjim ljudima objasniti da ćemo u budućnosti komunicirati pomoću telefona ili da ćemo posjetiti Mjesec. Oni jednostavno ne bi mogli vjerovati svojim ušima. U životu je zaista sve moguće i ostvarivo!

Opusti se uz ugodnu kupku

Počasti se vrućom i aromatiziranom kupkom koja će te u potpunosti opustiti i na taj način probuditi tvoju urođenu kreativnost.

Back To Top