skip to Main Content

Ideje za aktivnosti kada putuješ solo

Svaki novi grad vrvi mnogim novim mogućnostima i aktivnostima, čak i ako putuješ sam. Neovisno o tome jesi li samo turist ili upravo započinješ život u novom gradu, novi su doživljaji i iskustva zagarantirani.

Najvjerojatnije ti se baš i neće dati previše izlaziti iz svoje zone udobnosti, ali vjerojatno ćeš istovremeno htjeti isprobati nove restorane i vidjeti najvažnije znamenitosti u gradu. Donosimo ti popis aktivnosti koje nikako ne smiješ preskočiti!

Odlazak u restoran

Gotovo svaki grad skriva barem jedan fenomenalan restoran. Ako si upravo došao, odnosno došla, u novi grad toplo ti preporučujemo da se počastiš ukusnim ručkom ili večerom. Isprobaj neko novo jelo i uživaj u novim okusima. Čak i ako si solo, užitak je zagarantiran!

Informiraj se o javnom prijevozu 

Neovisno o tome seliš li se za stalno ili si u gradu samo kao turist veoma je bitno da se informiraš o javnom prijevozu. Raspored vožnji i mapa autobusnih linija bit će ti od velike koristi neovisno o tome planiraš li posjetiti kakvu znamenitost ili doći do svog radnog mjesta. Javni prijevoz u novom gradu često je zbunjujući, stoga će biti najbolje da odvojiš nešto vremena za ovu aktivnost.

Posjet lokalnom opservatoriju ili planetariju

Opservatoriji i planetariji ubrajaju se među najromantičnija mjesta u gradu, ali to ne znači da u njima nije moguće uživati i solo. Isto tako, uvijek se možeš popeti na krov najviše zgrade u gradu i uživati u neponovljivom pogledu!

Posjet obližnjem parku prirode ili plaži 

Novi grad ne nudi samo muzeje, planetarije, restorane i razne evente. Tu su uvijek i prirodne ljepote u kojima je moguće uživati, kao što je obližnji park prirode ili plaža (ako se radi o gradu uz more). Pripremi kameru i omiljenu playlistu te počni uživati u čarima prirode!

Organizirano razgledavanje grada 

Turističke grupe veoma je teško ne zamijetiti po dolasku u grad. Organizirano razgledavanje grada često je najbolji način za doživjeti grad i sve njegove bitne lokacije, a i šetnja će ti zasigurno koristiti. Osim toga, upoznat ćeš i druge putnike s kojima se možda i sprijateljiš!

 

Back To Top