skip to Main Content

Riješi se viška stvari

Vjerojatno ne razmišljaš previše o tome, ali postoje određene nepotrebne stvari koje gomilaš u svom domu. S obzirom na to da je proljeće kao stvoreno za čišćenje bit će najbolje da baciš oko na naš popis stvari kojih bi se svakako trebalo riješiti!

Šalice i čaše

Većina nas  ima problem s viškom šalica i čaša u dom. Jednostavno, radi se o predmetima koje smo skloni skupljati, nasljeđivati, kupovati, a ponekad ih i dobijemo na poklon. Ako ti se čini da je tvoj dom prekrcan stvarima bit će najbolje da zadržiš samo najljepše i najdraže šalice i čaše, a da se ostatak – pokloniš. Jednom kad ih se riješiš nećeš ni primijetiti da ti nedostaju!

Torbe i vreće

Možda su ti platnene vreće za kupovinu veoma drage iz jednostavnog razloga što su veoma praktične i moguće ih je koristiti više puta. Ipak, bit će najbolje da zadržiš samo one najdraže, a da ostatak pokloniš prijateljima i obitelji. Ovaj postupak možeš ponoviti i s plastičnim vrećicama ako smatraš da ih imaš previše.

Olovke i kemijske

Prilično smo sigurni da u svome domu imaš mali milijun olovaka i kemijski koje gotovo nikada ne koristiš. Jesmo li u pravu?

Papiri za zamatanje i vrećice za poklone

Svi mi volimo darivati bliske nam ljude, ali to ne znači da svoj dom trebamo pretvoriti u tvornicu za zamatanje poklona. Nekoliko vrećica za poklone i malo papira za zamatanje sve je što ti zaista treba da obraduješ svoje najimilije.

Ručnici

Postoji neka magija koja kao da nam ne dopušta baciti stare ručnike koje neprestano koristimo jer se nalaze na najvidljivijem mjestu u ormaru. Učini si uslugu, riješi se starih ručnika i počni koristiti nove!

Razne zdjele i zdjelice

Većina domova skriva bezbroj zdjela i zdjelica, kao i posuda za čuvanje hrane kojima često nedostaju pripadajući poklopci. Sve što trebaš napraviti jest razmisliti koliko ti je zdjela i posuda zaista potrebno te se riješiti ostatka.

Knjige

Ljudi koji vole čitati knjige kad tad će se naći u situaciji da imaju previše knjiga. Ako voliš čitati prilično smo sigurni da tvoje police skrivaju i neke knjige koje nikada nećeš pročitati. Ove knjige najbolje je donirati ili pokloniti te na taj način osloboditi mjesto na polici za neke potrebnije stvari.

Back To Top