skip to Main Content

Obnovi svoju kožu uz ove 3 jutarnje maske za lice

Veoma ti je bitno da se svakog dana osjećaš svježe i da imaš puno energije? Osim uobičajene jutarnje kave ili jogginga koji će te ispuniti energijom, dobro raspoloženje koje će te pratiti cijeli dan možeš postići i vođenjem brige o svojoj koži.

Ako svoju kožu nisi njegovala nekoliko mjeseci i sada si počela primjećivati da je suha i da se ne slaže najbolje s ijednom vrste šminke to samo znači da ti tvoja koža želi poručiti da je umorna. Naravno, postoje faktori koji utječu na zdravlje kože, a koji nisu posljedica manjka njege. Ali to nije nikakav razlog da u potpunosti prestaneš brinuti o zdravlju svoje kože!

Prava maska za lice odličan je prečac do njegovane kože jer dobra maska za lice u stanju je u samo nekoliko dana revitalizirati kožu. S obzirom na to da nanošenje maske za lice traje otprilike desetak minuta hiperaktivcima se savjetuje da se ipak malo strpe. Ako se želiš riješiti prištića i mitesera moraš pokazati svoju najstrpljiviju stranu.

Prilikom odabira maske za lice veoma je bitno voditi računa o njenim sastojcima. Ako pritom još i pripaziš na to da dotična maska nije testirana na životinjama učinit ćeš dobro djelo ne samo za sebe nego i za druga živa bića. Osim toga, moguće je pripremiti masku za licu kućne proizvodnje, a vikend je idealno vrijeme za to.

Hidratacijska maska za lice

U malu posudi stavi 1/4 narezanog avokada, jednu žlicu kakaa i jednu žlicu meda. Sve dobro promiješaj. Dobivenom smjesom namaži suho i čisto lice i pričekaj 10 minuta.

Maska za suhu kožu

U blender stavi 1-2 žlice limunovog soka, 1 žličicu kurkume, 1/2 papaje i 1 žličicu cimeta. Sve dobro izblendaj. Ako kojim slučajem ne posjeduješ blender navedene sastojke možeš ručno pomiješati (papaju možeš usitniti uz pomoć vilice). Dobivenu smjesu primijeni na suho i čisto lice i ostavi 10 minuta.

Maska za sve tipove kože

U posudi pomiješaj 1 žličicu običnog jogurta, sok od 1/4 naranče (zajedno s pulpom) i 1 žličicu aloje vere. Dobivenu smjesu nanesi na čisto i suho lice te pričekaj barem 5 minuta prije ispiranja.

Ostani vjerna svojim jutarnjim rutinama i više ćeš uživati u ostatku dana. Zapamti – zdravlje je naše najveće blago!

Back To Top