skip to Main Content

Griješiš li pri odabiru doručka?

Ako paziš na prehranu i pokušavaš dovesti liniju do savršenstva, pripazi na greške koje smanjuju kvalitetu ovog najvažnijeg obroka u danu te doprinose debljanju.

Dobro razmisli prije prvog zalogaja

Ako tvoji kolege na poslu imaju običaj donositi krafne, muffine, kolače ili bilo koje druge slastice veoma je bitno da dobro razmisliš prije nego što na njih navališ. Duboko udahni i sjeti se onoga što je zaista bitno, a to je tvoje zdravlje.

Je li okus muffina zaista toliko neodoljiv?

Nemoj dozvoliti voćnim sokovima da te “prevare” 

Možda ti se i čini da je čaša voćnog soka kupljenog u trgovini idealno jutarnje osvježenje, ali ako uzmeš u obzir da su takvi sokovi prepuni šećera bit će najbolje da ih počneš izbjegavati u širokom luku.

Umjesto toga, osvježi se čašom vode i osladi narančom ili nekim drugim voćem prepunim vitamina, minerala i vlakana koji će ti pomoći utažiti osjećaj gladi.

Zdrava prehrana

Palačinke zaista nisu dobar izbor kada je doručak u pitanju. Integralne žitarice ili tost uz dodatak proteina u vidu niskomasnog jogurta puno su bolji izbor koji će izazvati dugotrajan osjećaj sitosti.

Nemoj pokleknuti pred iskušenjima

Kroasanima, čokoladnim pahuljicama i sličnim namirnicama ponekad je zaista teško odoljeti. Ipak, ovakve su namirnice prepune šećera i naglo povećavaju razinu šećera u krvi, potiču osjećaj gladi te smanjuju razinu energije u organizmu.

Nemoj izbjegavati šalicu kave prije doručka

Jutarnju kavu uopće ne moraš izbjegavati čak ni ako se trudiš živjeti zdravo. Naravno, ako nisi pretjerano osjetljiv/a na kofein. Osim što je ukusna, kava također pozitivno utječe na naše raspoloženje.

Ako ti jedna šalica kave dnevno nije dovoljna postoji velika vjerojatnost da se prošle noći baš i nisi najbolje naspavao/la. Zapamti, kava nije zamjena za dobro prospavanu noć!

 Voćne energetske pločice

Voćne energetske pločice sadrže jednaku količinu kalorija kao i obične čokolade. Upravo iz ovog razloga bit će najbolje da ih zamijeniš, primjerice, maslacem od kikirikija, bez šećera i tostom koji će tvoj organizam ispuniti prijeko potrebnom energijom!

 

Back To Top