skip to Main Content

Zašto 20-te nisu lake?

Sazrijevanje zahtjeva puno žrtvovanja. Trebaš raditi na odlučnosti, ali i odustati od nekih starih navika te shvatiti da tvoj životni uspjeh ovisi isključivo o – tebi. Sve što je nekoć bilo skriveno sada polako izlazi na površinu. Možda i pogrešno protumačiš neke stvari koje te sad ispunjuju negativnim osjećajima, ali i to je dio sazrijevanja.

Osjećaš nesigurnost

Mnogi misle kako bi se trebali sramiti vlastite nesigurnosti. No, kad se radi o sazrijevanju osjećaj nesigurnosti svakako je jedan od nužnih koraka. Normalno je osjećati zbunjenost jer još uvijek ne znaš koje su tvoje glavne životne motivacije. Ulaziš u jedan cijeli novi dio sebe i u redu je ako se ne osjećaš sigurno u sebe. Ne brini – i to će se uskoro promijeniti.

Sumnjaš u sebe

Pogledat ćeš u svaki dio svoje duše u potrazi za identitetom. Osjetit ćeš kako te tijekom ovog procesa obuzima sumnja, a osjetit ćeš i pritisak tereta prošlosti kojeg nosiš na leđima. Ako nemaš baš nikakvih sumnji onda je to znak da ne gledaš dovoljno duboko u sebe. Zato nastavi gledati. Iza crnih sumnji čeka te svjetla budućnost.

Osjećaš se izgubljeno u prostoru

Jednom kad sazreš posjedovat ćeš nova znanja koja mogu biti primijenjena u tvom novom životu. No, dokle god traje proces sazrijevanja osjećat ćeš se potpuno izgubljeno i nećeš u potpunosti razumjeti svoje osjećaje. Ne osvrći se prema prošlosti već nastavi uspravnim hodom u neki novi svijet koji ćeš izgraditi za sebe.

Osjećaš se nezaštićeno

Jednom kad prihvatiš vlastitu ranjivost, kako i priliči odrasloj osobi, morat ćeš prihvatiti i vlastitu nezaštićenost. Uvijek zaštićena osoba ne može u potpunosti sazreti. Ako ne riskiraš i ne izađeš iz vlastite zone komfora ograničit ćeš si pristup iskustvima i ljudima koji mogu obogatiti tvoj život. Ponekad ćeš se osjećati nesigurno i to je sasvim u redu! Nitko ne može znati što budućnost nosi, no upravo je to ljepota života.

Osjećaš strah

Znaš zašto bježiš od mogućnosti za vlastitim napretkom? Zbog straha koji osjećaš. Ovo je vrsta straha koji ti neće dopustiti da ideš dalje prema nekoj boljoj budućnosti. Zapamti da možeš podnijeti čak i najgore emocionalne strahove. Izdigni se iznad straha jer sad si snažnija osoba nego ikad.

 

 

Back To Top