skip to Main Content

Osnaži imunitet u 5 jednostavnih koraka

Zima nam je već skoro došla, a to znači da se moramo pripremiti na još snažnije nalete raznoraznih virusa i bakterija. Kucnuo je pravi čas za poboljšanje zaštite od negativnih faktora i jačanje imunološkog sustava.

Svi volimo jesen, ali ponekad je u njoj veoma teško uživati, a razlog tomu je gripa! Upravo je zbog toga veoma bitno pripremiti organizam za nadolazeću zimu kako bi u njoj mogli zaista uživati.

Pitaš se kako ojačati imunitet? Evo nekoliko jednostavnih koraka koji ti mogu pomoći.

Zamijeni kavu za čaj

Možda zvuči kao znanstvena fantastika, ali možeš probati zamijeniti kavu za čaj barem na nekoliko dana. Osim što ga je moguće konzumirati u većim količinama, kvalitetan prirodan čaj odličan je za zdravlje naših bubrega.

Svakodnevno konzumiraj jogurt 

Svi smo mi svjesni blagotvornog učinka jogurta na naše zdravlje. Jogurt bi trebalo konzumirati baš svakog dana, a ako ne voliš okus jogurta uvijek možeš iskušati ovaj jogurtni smoothie:

Sastojci: 230 ml jogurta, 1 banana, 5-6 listova kelja, 1 žlica meda

Priprema: sve sastojke staviti u blender i blendati dok se ne dobije homogena smjesa

Ne zaboravi piti vodu

Povećana konzumacija vode najbolji je način za detoksikaciju organizma. Sve što trebaš napraviti je svakog jutra počastiti se kombinacijom tople vode i limunovog soka. Osim toga, veoma je važno pokušati se opustiti u svakoj prilici jer stres nikad ne spava!

Posjeti sauni

Kad pomislimo na hladne zimske dane odmah se želimo zagrijati, a najbolji način da se zagrije tijelo svakako je posjet sauni. Jedan sat u sauni pomoći će detoksicirati tvoj organizam, a sve zahvaljujući znojenju. Sauna se uvijek može kombinirati s unutarnjim bazenom. Ovo će dovesti do poboljšane cirkulacije krvi u organizmu.

Redovita tjelovježba

Fizička aktivnost odlična je aktivnost kada je u pitanju zagrijavanje organizma. Ako ti se ne ide u teretanu (razumijemo te) tu je uvijek ugodna šetnja – barem za početak.

Okreni se zdravijoj i laganoj prehrani, pij mnogo tekućine i redovito šetaj svog kućnog ljubimca. Na ovaj način nadolazeći hladni dani za tebe će se pretvoriti u pravu zimsku bajku!

Back To Top