skip to Main Content

Otkrij je li tvoj partner potajno ljubomoran

Ljubomora ne bira ni mjesto ni vrijeme. Neki se boje gubitka voljene osobe. Neki se boje nevjere. Ali ljubomorne osobe većinom su glasne i ljute te negativno reagiraju kad to najmanje očekuješ. Ipak, znakovi ljubomore ponekad su veoma suptilni. Veoma je bitno znati kako se naš partner zaista osjeća i razgovarati o tome.

Ako kod svoje bolje polovice primijetiš neke od ovih znakova ljubomore veoma je bitno da se oboje suočite s ovim problemom prije nego što on postane prevelik.

Napokon smršaviš, a partnera veoma zanima što radiš tijekom dana

Kada jedan partner počne gubiti suvišne kilograme drugi može osjetiti ljubomoru. Razlog tome često je strah izazvan povećanom privlačnošću partnera koja bi mogla rezultirati nevjerom.

Tvoj se partner ljuti kada se smiješ tuđim šalama

Ne radiš ti to namjerno. Jednostavno se osjećaš ugodno u društvu u kojem se nalaziš i netko “provali” šalu koja ti je smiješna pa se glasno nasmiješ. Dok ti to možda ne smatraš nikakvim problemom, tvoj partner može doći do zaključka da ti se osoba koja je “provalila” šalu sviđa!

Postoji vjerojatnost da će tvoj partner nakon ovog događaja naglo utihnuti i prestati komunicirati do kraja večeri što ćeš ti možda protumačiti kao partnerovu zaokupljenost brigama. Osim ove, postoji i vjerojatnost da će se tvoj partner osjećati krajnje neraspoloženo, a to će se odraziti i na to kako se odnosi prema tebi.

Drži te na određenoj distanci nakon što se kasno vratiš kući

Rezultati jednog istraživanja pokazuju da vrijeme koje provodiš sa svojim prijateljima tvog partnera može učiniti ljubomornim. Dok se ti družiš sa svojim prijateljima tvom se partneru može činiti da ne igra veliku ulogu u tvom životu, a isto vrijedi i ako dugo ostaješ na poslu. Posao je nužan dio života, ali ponekad se jednostavno čini da mu pridajemo previše vremena!

Ljuti se ako u svakoj raspravi nisi na njegovoj strani

Većina nas podsvjesno očekuje da je naš partner uvijek na našoj strani. U redu, možda ne privatno, ali definitivno ako smo okruženi prijateljima, poznanicima ili strancima. Ako u određenoj raspravi staneš na stranu osobe koja nije tvoj partner to se tvojoj boljoj polovici može činiti poput izdaje.

 

Back To Top