skip to Main Content

Ove biljke ti mogu pomoći lakše zaspati

Osim što su sjajne dekoracije za dom, biljke poboljšavaju naš život i zdravlje! Neke od njih poznate su po svojim smirujućim i detoksikacijskim svojstvima, a druge ti mogu pomoći da zaspeš i izliječiš probleme sa spavanjem.

Pogledaj naš popis i izaberi jednu od biljaka koja će biti sljedeći ukras tvojoj spavaćoj sobi!

Areka palma

Ova biljka čisti zrak te otklanja otrove i ugljikov dioksid. Zahvaljujući tome što vlaži zrak, areka palma posebno je važna zimi! Tada su grlo i nos suhi od vrućeg zraka i grijanja, pa se često mučimo zaspati.

Aloe vera

Ljekovita svojstva aloje znana su mnogima, ponajviše jer se koristi kao baza mnogih proizvoda za kosu i kožu. Aloja je posebna zato što stvara više kisika od drugih biljaka, pa je dobro držati ju u spavaćoj sobi jer poboljšava stanje tvojih pluća i tvog imunosnog sustava.

Fikus benjamin

Fikus benjamin broj je jedan u svijetu biljaka po pitanju čišćenja zraka! Naime, otklanja 70% benzena, amonijaka i toluena, kao i prljavštinu u zraku koju stvaraju nekvalitetni sintetički materijali s namještaja. Fikus će ukrasiti prostor, ali i pomoći zdravlju onih koji provode puno vremena u spavaćoj sobi.

Svekrvin jezik

Svekrvin jezik posebno je ljekovita biljka za dišni i imunosni sustav tijela. Smanjuje glavobolje i snižava krvni tlak te neutralizira količinu ugljičnog dioksida koja se preko noći stvara u prostoriji. Ova će ti biljka osigurati dobar odmor!

Kovrčava paprat

Kovrčava je paprat bogata esencijalnim uljima, flavonoidima i drugim korisnim sastojcima koji imaju umirujuć učinak za živčani sustav. Pomaže u suočavanju s posljedicama stresnih situacija, što rezultira smanjenjem vremena koje ti je potrebno da zaspeš.

U spavaćoj sobi također možeš uzgajati neko svoje omiljeno cvijeće, no moraš imati na umu da miris cvijeća ne bi trebao biti suviše jak kako ne bi omeo tvoj san. Izaberi nešto što će ti pružiti osjećaj prozračnosti i veselja!

 

Back To Top