skip to Main Content

Ove stvari je dobro znati prije ulaska u brak

Nije svatko od nas te sreće da pronađe svoju bolju polovicu. Ipak, ako je kojim slučajem pronađemo veoma je bitno da prije ulaska u brak saznamo njezina stajališta u vezi određenih životnih stvari. Na kraju krajeva, kakvog smisla ima stupati u brak s osobom čije se viđenje života potpuno razlikuje od našeg vlastitog i koja uopće ne dijeli naše ciljeve i želje?

Je li tvoja bolja polovica u dugu?

Stupanje u brak na neki je način veoma slično osnivanju kompanije, barem kada je kućni budžet u pitanju. Upravo zbog ovog razloga veoma je bitno znati ima li tvoja bolja polovica kakvih dugovanja. Dugovi iz prošlosti uvijek su u stanju negativno utjecati na ljubavni odnos, osobito ako su nepoznati jednom od partnera. U slučaju bilo kakvih većih troškova istina će prije ili kasnije izaći na vidjelo stoga je najbolje da obje strane budu iskrene kada je novac u pitanju.

Tko će održavati čistoću doma? 

Kada je u pitanju održavanje doma mišljenja su podijeljena. Ipak, veoma je bitno znati partnerova očekivanja kako ne bi došlo do nepotrebnih problema. Na kraju krajeva, najbitnije je kako se vas dvoje dogovorite. Bilo kako bilo, mi i dalje toplo savjetujemo pravednu raspodjelu kućanskih poslova, osobito ako oboje istovremeno pokušavate izgraditi karijere.

Planirate li imati djecu i kada? 

Ovo je vrlo vjerojatno najbitnije pitanje svakog ljubavnog odnosa. Stupanje u brak za sobom povlači ideju doživotnog partnerstva, a u tom je slučaju veoma bitno znati partnerove planove po pitanju djece. Kada su djeca u pitanju kompromis je nemoguć i na ovo je pitanje nužno dati iskren odgovor jer radi se o odluci koja će vam obilježiti živote.

Na koji ćete način rješavati probleme?

Sve ovisi o tvom i partnerovom karakteru, ali nitko od nas ne uživa u dramama. Svijet je dovoljno stresno mjesto i bez suvišnih drama stoga je veoma bitno da oboje znate kako ovo drugo reagira na probleme. Ako je jedan partner osjetno snažniji postoji velika vjerojatnost da će upravo na njega pasti teret rješavanja problema. Životne je probleme najzdravije rješavati u paru i zajedničkim snagama. Na kraju krajeva, to i jest poanta braka, zar ne?

 

Back To Top