skip to Main Content

Ove stvari nemoj raditi na početku (ni na kraju) veze

Kad ulaze u novu vezu, neki ljudi se često pogube u želji da što bolje balansiraju između nove ljubavi i ostalih stvari koje čine njihov privatni život. Nemojmo se zavaravati – zanos koji nas obuzme prilikom pronalaska ljubavi je nešto posebno, ali u tom zanosu na neke stvari ipak ne smijemo zaboraviti!

Ako si od nedavno u ljubavnoj vezi, potrudi se pronaći vremena za stvari koje te inače uveseljavaju i koje te podsjećaju da ljubav znači slobodu.

Ne zaboravi na svoje prijatelje

Čak i ako ste upravo prohodali, to ne znači da možeš zaboraviti na svoje najbolje prijatelje ili prijateljice. Naravno, nitko ne kaže da ćeš to napraviti namjerno, ali postoji velika šansa da ćeš, na ovaj ili onaj način, svoje najbliže nekako smetnuti s uma. Nazovi ih tu i tamo, pozovi ih sebi ili se dogovorite za kakav ludi provod.

Ne zaboravi na nježnosti…

Kako vrijeme bude prolazilo, vas dvoje ćete se osjećati sve udobnije i broj „iskrica“ će se početi smanjivati. Nemojte biti lijeni jer se ljubavni žar ne hladi sam od sebe nego partnere s vremenom ulovi „fjaka“ pa prestanu iskazivati nježnosti. Zagrlite se, recite jedno drugome „Volim te“, ljubite se što više (osobito po vratu, nosu, čelu ili rukama) … Iskazujte svoju ljubav i brinite jedno o drugome. Također, otiđite na spoj tu i tamo!

Nemoj posvetiti svoje vrijeme samo njemu/njoj

Jednom kada prijeđeš na „mi“ sistem , teško ćeš izaći iz njega. Čak i ako iznenada odlučiš da dio svog vremena trošiš isključivo na sebe tvoj će se partner ili partnerica vjerojatno osjećati čudno i zbunjeno. Bit će najbolje da već na samom početku objasniš da ti treba vrijeme za sebe.

Nemoj odustati od svojih životnih ciljeva

Budi načisto s tim što ti je u životu bitno. Ako želiš graditi karijeru, gradi je. Ako želiš putovati, spakiraj kovčege. Ako želiš volontirati, volontiraj. Prije svega, najvažnije je da je tvoj partner upoznat s tvojim ciljevima, da ih razumije i podržava.

Nemoj “gušiti” svog partnera

Naposljetku, ako želiš slobodu moraš je i pružiti.

Back To Top