skip to Main Content

Ove su najčešće roditeljske pogreške koje trebaš izbjegavati

Svi griješimo, a s obzirom na to da ne postoji nikakva škola za roditelje, ne postoji samo jedan ispravan način kako biti dobar roditelj. Roditeljske pogreške su neizbježan dio života – tu su da bi iz njih nešto naučili.

Ipak, jedna od stvari koje možeš napraviti ako želiš postati bolji roditelj jest upoznati se s najvažnijim principima roditeljstva, ali i pogreškama koje su novopečeni roditelji skloni činiti. Uz prstohvat strpljenje te malo truda i volje neke je pogreške moguće izbjeći, a tvoj će ti mališan biti zahvalan na svakoj pogrešci koju izbjegneš.

Prenatrpana školska torba

Kupnja nove, šminkerske, a često i preskupe školske torbe često nije najbolje rješenje. Ono što je zaista bitno napraviti na početku svake školske godine jest pobrinuti se da tvoj mališan ima udobnu torbu koja se dobro slaže s njegovim leđima. S obzirom na to da su školske torbe uvijek pretrpane veoma je bitno ukloniti iz njih sve ono što nije apsolutno nužno jer prenatrpana školska torba može prouzročiti ozbiljne zdravstvene probleme.

Prisilno oslobađanje od strahova 

Svaki roditelj svoje dijete želi osloboditi od određenih strahova, ali neki roditelji cijeloj problematici pristupaju na pogrešan i često veoma opasan način. Jedini način da svog mališana oslobodiš određenog straha je da ga postepeno i pažljivo suočavaš s uzrocima nelagode te da uvijek budeš tu za njega. Na ovaj način tvoj će se mališan osjećati sigurnije i hrabrije, a prije ili kasnije postat će spreman uhvatiti se u koštac čak i sa svojim najvećim strahovima.

Zanemarivanje ritma spavanja

Mnogi su mladi roditelji svome djetetu dozvoliti da prespava pola dana, ali neovisno o tome koliko mališan bio sladak dok se igra u zemlji snova dobar ritam spavanja nužan je za njegov zdravlje. Popodnevni drijemež ne smije se pretvoriti u trosatni spavanac jer takav ritam spavanja nije zdrav za organizam.

Back To Top