skip to Main Content

Kako muškarci često nesvjesno uzrokuju probleme u braku

Ponekad je teško komunicirati i s muškarcima i sa ženama, a povremeno širenje nervoze na svoju bolju polovicu sasvim je normalna pojava. Širenje nervoze nije ponašanje koje će riješiti ijedan jedini problem, no za razliku od nekih drugih oblika ponašanja niti je toliko štetno da bi moglo u potpunosti upropastiti brak.

Muškarci znaju biti nespretni i nesvjesni načina na koji se ponašaju u braku, a to im se često zna obiti o glavu. Ovo su neki od glavnih načina na koji muškarci svojim ponašanjem upropaštavaju brakove!

Ne provode dovoljno vremena sa svojim suprugama

Ovo je jedan od najčešćih bračnih problema! Muškarci koji su stalno zaokupljeni poslom i svojim brigama često riskiraju gubitak voljene supruge jer ženama je potrebna pažnja, briga i ljubav. Muškarci koji nisu u stanju posvetiti se svojim suprugama pa čak i vikende radije provode u društvu prijatelja ili kolega s posla potencijalno su u jako velikim problemima.

Jedna od najgorih stvari koju suprug može napraviti jest zanemarivanje svoje bolje polovice.

Pokušavaju “usavršiti” svoju bračnu družicu

I muškarci i žene skloni su pokušajima “usavršavanja” svoga partnera, odnosno partnerice, ali nekonstruktivno kritiziranje druge strane može rezultirati samo gubitkom poštovanja, ali i vjere u opstojnost braka. Ženi su potrebne podrška i prihvaćanje, a ako joj njezin partner to nije voljan pružiti i ako je sve što želi napraviti pretvoriti je u osobu koja se oblači, govori i ponaša onako kako se njemu sviđa… onda su i on i brak u ogromnim problemima!

Ignoriranje njenih nesigurnosti  

Žene se stalno nalaze pod pritiskom da moraju izgledati savršeno, da moraju biti mlade i moderne, a to je jako velika glupost. Žene su takvim očekivanjima izložene od najranijih dana, a upravo im je zbog toga toliko bitna partnerova ljubav i brižnost. Suprug koji ignorira nesigurnosti svoje supruge ili koji ih čak ismijava zapravo uopće ne poštuje osobu koja mu je izrekla ono sudbonosno “da”, a propast braka tada je veoma izgledna!

 

Back To Top