skip to Main Content

Pitaš se koja mjesta u Hrvatskoj posjetiti ove jeseni?

Jesen je godišnje doba kao stvoreno za putovanje Hrvatskom i posjet prirodnim, ali i nekim drugim ljepotama. Naša ih zemlja zaista ima napretek – predivni gradovi, planine, jezera i nacionalni parkovi uvijek su nam na dohvat ruke! S obzirom na to da je jesen, uživanje u moru (osim ako niste jedan od onih najhrabriji kupača) možemo otpisati. Umjesto toga možemo posjetiti ostala mjesta koja su jednako lijepa i ugodna neovisno o tome pada li kiša ili ne!

Nacionalni park Risnjak

Svatko tko ove godine nije bio na ljetovanju ili je bio, ali bi htio još malo odmora od gradskoga kaosa i buke, ne može pogriješiti ako se uputi prema nacionalnom parku Risnjak čija će mu bogata šuma odmoriti i oči i dušu. Šume u Gorskog kotru nude mogućnost hodanja, trčanja, a tu je uvijek i planinarenje – pritom ne treba zaboraviti na medvjede koje je najbolje zaobilaziti u širokom luku. Ipak, svatko tko se susretne lice u lice s jednim lijepim, velikim medvjedom, sigurno će itekako poboljšati svoju kondiciju i tehniku trčanja!

Nacionalni park Plitvička jezera

Nijedan popis ovog tipa ne može proći bez Plitvičkih jezera, a nijedna jesen ne bi trebala proći bez posjeta jednim od najljepših jezera svijeta. Boje, mirisi i predivna voda što žubori i odbija se od kamenja – da, to su Plitvice!

Nacionalni park Krka

Nacionalni park Krka odlična je destinacija tijekom cijele godine, ali posebno u jesen. S obzirom na to da se ovaj park nalazi blizu predivnog Šibenika ne postoji nijedan razlog za premišljanje!

Stari grad u Rovinju 

Misliš da znaš puno toga o hrvatskoj povijesti, umjetnosti i kulturi? Stari grad u Rovinju podsjetit ćete koliko toga još imaš za istražiti neovisno o tome preferiraš li srednji vijek, gotiku, renesansu ili barok, a sigurni smo i da ćeš puno toga naučiti i o samoj povijesti Rovinja!

Back To Top