skip to Main Content

Pite uz koje će tvoja jesen biti slađa nego ikad

Zatvori oči na trenutak. Pokušaj u misli dozvati miris omiljene pite koja će ti poslužiti kao divan uvod u još jednu jesen. Radi li se možda o piti od jabuka ili pak o piti od jagoda?

Ako ti nedostaje inspiracije i ideja kada je u pitanju priprema pita, ne brini, i nas je brinulo upravo to pa smo odlučili istražiti koje su pite najbolje za osladiti si jesen!

Klasična pita od jabuka

Klasična pita od jabuka prava je jesenska poslastica koju nije teško pripremiti. Uz to, pita od jabuka ne košta puno – sve što ti je potrebno nekoliko je jabuka, malo cimeta, šećera, brašna i jaja i možda još poneki sastojak kojeg je moguće pronaći u bilo čijoj smočnici.

Pita od jagoda

Ako je tvoja smočnica kojim slučajem već dobro opskrbljena raznoraznim pekmezima, a pekmez od jagoda još uvijek stoji neotvoren – što se čeka? Pravo je vrijeme da se baciš na pripremu ovog preukusnog deserta kojeg će ponestati u tren oka jer svi znamo koliko je teško odoljeti piti od jagoda!

Hrskava pita od jabuka i brusnica

Možda preferiraš hrskave pite koje je nešto jednostavnije pripremiti od onih klasičnih? Ako je tako onda je ova pita kao stvorena za tebe jer uopće ne moraš brinuti o tome da ti pita prilikom pripreme ostane čitava. Hrskava pita od jabuka i brusnica sadrži i tvrde i meke sastojke, a okus joj je upravo božanstven. Jabuke, brusnice, cimet, zob, pistacio i brdo začina – tko bi tome mogao odoljeti?

Čokoladna pita od bundeve

Ako zaista paziš na svoju liniju, ali tvoje tijelo svejedno žudi za slatkim, ova će ti jesenska pita doći kao dar s neba! Nekoliko prženih sjemenki bundeve, topljena crna čokolada, mlijeko, malo maslaca i mrvljeni graham krekeri rezultirat će pravom eksplozijom okusa u tvojim ustima!

Pita od oraha pekana

Pita od oraha pekana može se pohvaliti odličnim okusom, a nakon prvog zalogaja najveći će ti problem biti zaustaviti se prije nego što pojedeš cijelu pitu! Ova slatka i jednostavna pita odlična je umjesto klasičnog doručka, ali i lagane jesenske večere!

U slast!

 

Back To Top