skip to Main Content

Pogrešna vjerovanja kako funkcioniraju srodne duše

Izraz “srodna duša” obično povezujemo s idejom savršenstva. Naime, većina nas vjeruje kako će nas srodna duša razriješiti svih ljubavnih patnji kroz koje smo u životu prošli. Ipak, ovo vjerovanje je daleko od prave istine.

Svatko tko slijepo vjeruje u savršenost najčešće zaboravlja da svako ljudsko biće ima svoje mane. Upravo zato i odnosu s osobom koja je naša srodna duša treba pažljivo pristupiti.

Stvari će se događati same od sebe

Put do međusobnog razumijevanja i prihvaćanja nikada nije jednostavan. Štoviše, što je privlačnost između vas jača to će i odnos biti kompliciraniji. Ništa se neće dogoditi samo od sebe i upravo zato je važno da radiš na izgradnji iskrenog odnosa s tom posebnom osobom.

Nikada se nećemo posvađati

Ne postoji odnos u kojem ne dolazi do pojave nesuglasica. Svaki par ima vlastite probleme i svakoga od nas okolina ponekad pritisne pa nije rijetkost da reagiramo na pogrešan način. Otvoreni razgovori i zajednički trud nužan su preduvjet dubljoj povezanosti između dvoje ljudi stoga saslušaj što ti druga strana ima za reći.

Između nas se mora razviti romantičan odnos

Prava romansa je nešto što se postiže tek nakon duljeg vremena provedenog zajedno. To što između vas postoji posebna povezanost nije dovoljan razlog da se upustite u romantičan odnos. Budite strpljivi i pravi osjećaji će već pronaći svoj put.

Srodne duše razmišljaju na isti način

Ovo je možda donekle istinito, no ne postoje dvije osobe koje dijele isto mišljenje o baš svakoj stvari i problematici. Koliko god se voljeli jednostavno ne možete čitati misli jedno drugome. Osim toga, nema ništa lošeg u tome da imate drugačije poglede na neke stvari. Pronađite ljepotu u vašim različitim svjetonazorima i učite jedno od drugog.

Moramo znati sve jedno o drugome

Otvorenost i iskrenost dovode do prave povezanosti između dvoje ljudi, no neke stvari ipak treba zadržati za sebe. Postoje tajne koje tvoja srodna duša želi zadržati za sebe, a vjerujemo da to također vrijedi i za tebe, zar ne?

 

 

Back To Top