skip to Main Content

Poljubac u čelo – što znači i kako odgovoriti?

Čak i kad bi nam bila podarena cijela vječnost da o njoj raspravljamo i dalje se ne bismo uspjeli imalo približiti jedinstvenoj definiciji ljubavi. Ipak, postoje znakovi pomoću kojih je ovu predivnu pojavu ipak moguće prepoznati. Dubok pogled i osmijeh, primjerice, odlični su indikatori da je nova veza na pomoću.

Poljupci su, naravno, sljedeća faza, ali znaš li da postoji više vrsta poljubaca i da je svaki od njih pokazatelj načina na koji te netko voli? Iako je neke stvari moguće zamijetiti pridavanjem pažnje govoru tijela, odnosno riječima koje izlaze iz partnerovih usta, poljubac je i dalje najjasniji znak ljubavi.

Jedna vrsta poljupca svakako je i poljubac u čelo. Ovaj  se poljubac, a ovisno o situaciji, može shvatiti na više načina. Njime, naime, možemo iskazivati različite vrste ljubavi – od obiteljske i prijateljske pa sve do one romantične. Poljupbac u čelo veoma je poseban poljubac koji je često u stanju otopiti i najtvrđa srca!

Što znači poljubac u čelo?

Poljubac u čelo nepogrešivo ukazuje na emocionalnu povezanost. U njemu nema ništa seksualno i upravo zato ga dijelimo s bliskim ljudima koji imaju različite uloge u našem životu. Ako ti netko da maleni poljubac u čelo to znači da ti želi iskazati privrženost i dati ti do znanja da mu je stalo do tebe.

Ovakav iskaz simpatije vrlo lako može prijeći u poljubac u usne i time bi nova ljubav bila zapečaćena. Poljubac u čelo je, naime, emotivno dublji i značajniji od običnog poljupca u obraz. Poljubiti nekoga u čelo intimniji je iskaz povezanosti kojeg nešto češće povezujemo s romantičnim odnosima.

Kako reagirati na njega?

Svi volimo ovu vrstu poljupca jer se osjećamo prihvaćeno kada ga dobijemo. Osmijeh do kojeg dolazi nakon što nam je netko poljupcem u čelo iskazao privrženost najbolji je odgovor na ovu romantičnu gestu. Ovo se vrlo lako može razviti u poseban potpis vaše veze, odnosno u nešto što će i u vašim, ali i u tuđim, očima ukazivati na međusobno poštovanje i ljubav.

Ako ti se ova vrsta poljupca sviđa, nema razloga da ih i ti ne počneš dijeliti onima koji to zaista zaslužuju. Poljubi svoje najbliže u čelo, nasmiješi se i daj im do znanja da si uvijek tu uz njih.

Back To Top