skip to Main Content

Potakni svog muškarca da ti pomogne oko kućanstva

Nije lako biti jedini stup u obitelji te ići na posao i obavljati kućanske poslove. Zaista moraš biti superžena kako bi sve obavila na vrijeme.

Ako živiš u domu u kojem se muž ponaša kao da je na odmoru vrijeme je da se neke stvari promjene. Nije na jednoj osobi da obavlja sve kućne poslove, napiše zadaću s djecom i radi na projektu koji će financirati kućanstvo. U nastavku slijede savjeti koji ti mogu pomoći motivirati muškarca da ti pomogne oko kućanskih poslova.

Napravi popis kućanskih zadataka

Postoje određeni kućanski poslovi koje mogu obaviti drugi članovi obitelji. Možeš ih zapisati i jednostavno zamoliti svog supruga da preuzme dio odgovornosti. Popis može sadržavati poslove poput bacanja smeća, čišćenja kupaonice, skupljanje prljave odjeće s poda, jutarnje spremanje suđa iz perilice i slične zadatke. Iako se ovi poslovi čine malima kad svaki od njih bude završen primijetit ćeš kako ćeš lakše prionuti na završavanje vlastitih obveza.

Neka on bude glavni

Postoje vremena kad jednostavno nećeš imati vremena odraditi sve poslove u kući. Dakle, ovo je vrijeme kad tvoj suprug mora odraditi veći dio kućanskih poslova i tvoj je posao zamoliti ga da uskoči umjesto tebe. Ovo mu može pomoći da se osjeća uključenije u vođenje kuće pa se možda i ponudi da pomogne kod sljedeće obveze.

Daj mu ultimatum

Kad ništa drugo ne funkcionira i kad se osjećaš kao da nećeš preživjeti još ovakav tjedan – daj mu ultimatum. Suptilno mu pokaži kovčeg i u sljedećem trenutku tvoja će bolja polovica prionuti na posao. Naravno, ultimatum ne treba uvijek biti ovako radikalan, no važno je da izraziš svoj stav.

Nemoj kritizirati njegov posao

Kad pristane nešto odraditi i radi nešto s entuzijazmom nema potrebe kritizirati njegov način rada. Ako voli kuhati ne bi ti trebao biti problem počistiti kuhinju nakon njega u znak zahvalnosti za volju koju je pokazao.

 

 

Back To Top