skip to Main Content

Pozitivne misli za savršeno opuštanje prije spavanja

Baš kao što je jutra potrebno započinjati s mnogo pozitivne energije i večeri je potrebno završavati na pravi način. Važnost opuštenosti, harmonije i balansa ne može se previše naglasiti. Postoje dani koji su nas u stanju u potpunosti iscrpiti i iz nas izvući zadnji atom snage. Ako ne pazimo ovo se negativno stanje može protegnuti i na nadolazeći dan.

Upravo je ovo jedan od razloga zbog kojih je važno voditi računa da večernje sati provodimo u opuštenoj atmosferi.

Prekrasne večernje misli koje će osloboditi tvoj duh

1. Ovu afirmaciju dobro je ponavljati svake večeri, a možeš ju i podijeliti s drugima. Dopusti da ova afirmacija postane tvoja mantra i nešto što vjeruješ, a ne samo tvoja navika. Drži se obećanja koja zadaješ sebi i drugima.

2. Ako te čeka predivan dan nemoj svoje vrijeme i energiju trošiti na paniku i brigu oko toga hoće li sve ispasti savršeno. Probaj se opustiti i zabaviti pozitivnim mislima.

3. Prije odlaska na spavanje uvijek je dobro izraziti zahvalnost na proteklom danu i svemu što ti je ponudio. Osvrni se na stvari koje si danas doživio, odnosno doživjela, i održi pozitivu. Ako u tebi vlada nezadovoljstvo učinjenim pokušaj si zadati teže ciljeve zbog kojih ćeš postati bolja osoba. Nemoj se previše kritizirati. Postoje dani za kojih ćeš se osjećati kako ništa što radiš nije dobro, ali već i jedan osmijeh upućen strancu velika je stvar.

4. Ako cijeniš svoje zdravlje ono će ti se već na neki način odužiti. Sjeti se ove afirmacije nakon svake duge i teške tjelovježbe ili treninga.

5. Opusti svoje tijelo na udobnom krevetu i zatvori svoje oči. Udahni i izdahni, raščisti svoj um i riješi se nepotrebnih misli. Uživaj u tišini i miru koji se širi tvojom dušom.

6. Ako ti naporan i težak dan ne da spavati sve što trebaš napraviti jest prisjetiti se najboljih trenutaka svog  života. Prisjeti se kako si se tada osjećao, odnosno osjećala, i zaspat ćeš prije nego što misliš.

 

Back To Top