skip to Main Content

Prednosti dijeljenja kreveta s kućnim ljubimcem

Spava li tvoj ljubimac u krevetu? Bakterije, dlake i razni mirisi samo su neki od razloga zbog kojeg veliki dio nas ne želi da kućni ljubimci spavaju u istom krevetu kao i mi. Iako se ideja ljubimca u krevetu isprva čini kao nezdrava navika – stvari su ipak malo drugačije.

Naime, kućni su ljubimci najčešće mačke i psi koji su cijepljeni, čisti i oprani. Osim toga, hrani ih se primjerenom hranom, često ih se četka, a vodi se i briga o njihovom zdravstvenom stanju. Sve ovo znači da su šanse za prijenos zaraze ili infekcije veoma male neovisno o tome što se naš kućni ljubimac druži s drugim životinjama i trčkara po dvorištu. Naposljetku, tu su uvijek i ogrlice koje štite protiv nametnika, a koje mogu poslužiti kao dodatno osiguranje.

Ukratko, ako brineš o zdravlju i dobrobiti svog ljubimca ne postoji nikakav objektivan razlog zbog kojeg s njim ne možeš dijeliti svoj krevet ako to zaista želiš. Štoviše – to je poželjno za tvoje mentalno zdravlje!

Kada su u pitanju prednosti zajedničkog spavanja njih je poviše, a najočitija je svakako ljubav koju nam je kućni ljubimac u stanju pružiti. Ne postoji ništa ljepše od mace koja te gleda oči u oči i prede od ugode jer se osjeća voljeno. Mačke posjeduju posebnu vrstu energije koja nas je u stanju umiriti i opustiti, a ako te boli određeni dio tijela postoji velika vjerojatnost da će tvoja mačka leći upravo na taj dio tijela.

Iako i mačke znaju “podivljati” u pet sati ujutro i početi trčati po kući kao lude bez ikakvog vidljivog razlog – psi su nešto aktivnija stvorenja koja u naš život unose ogromne količine radosti. Osim toga, psi su poslušniji i ako im se kaže da se malo smire to će i napraviti. Uz pse se osjećamo sigurnije i radosnije, ali i nekoliko stotina puta voljenije!

Životinjska je ljubav bezuvjetna i ne poznaje granice, a ako živiš solo uz svog se kućnog ljubimca nikada nećeš osjećati usamljeno. Ako pak imaš partnera ili partnericu uvijek ćete se moći dobro nasmijati ludorijama koje vaš ljubimac izvodi.

Nije toliko loša ideja dijeljenja kreveta s malim čupavcem, zar ne?

 

Back To Top