skip to Main Content

Prehrana koja potiče mršavljenje: isprobaj 5 odličnih namirnica

Nešto nas s toplijim danima uvijek natjera da počnemo voditi računa o svom izgledu i zdravlju. Mi, slabašni i povodljivi ljudi, skloni smo više energije utrošiti na svoj izgled nego li na svoje zdravlje. Jednostavno smo skloniji odlasku u novi dućan s odjećom nego u trgovinu s organskom hranom ili voćarnu.

Ipak, nije sve tako crno jer neke namirnice čine čuda kada je zdravlje u pitanju.

Dobra dijeta uz koju kile same klize s tijela nije nužno ona u kojoj moramo gladovati, nego ona koja će nas natjerati da jedemo pametno i zdravo, a ovih pet namirnica naprosto pucaju od zdravlja:

Kiseli kupus

Izrezani, fermentirani kupus kisela okusa krajnje je jednostavan i zdrav, a pomaže u borbi protiv loših bakterija u probavnom traktu koja sprječavaju gubitak kila.

Kopriva

Prije ubiranja ove krasotice poželjno je navući rukavice. Kopriva je bogata raznim hranjivim tvarima – željezom, kalcijem, kalijem i vitaminima A, B i C. Pomaže i smanjenju apetita te otpuštanju serotonina i acetilkolina. Uz to, kopriva čisti krv od toksina i pomaže gubitku težine.

Trešnje

Napokon nešto ukusno! Trešnje su toliko zdrava namirnica da bi se trebale nalaziti u svačijoj potrošačkoj košarici, a najvažnije im je svojstvo borba protiv slobodnih radikala koji otežavaju gubitak težine.

Rotkvice

Rotkvice su omiljena hrana svim nutricionistima i to ne zbog svoje predivne boje, već zbog svog nevjerojatno niskog broja kalorija i bogatstva vitaminima C i B6. A da ne govorimo o količini vode i vlakana!

Bowl of salad with radish and green Free Photo

Bamija

Bamija je tropska biljka za kojom su nutricionisti naprosto ludi jer potiče stvaranje dobrih bakterija u probavnom sustavu koje ubrzavaju metabolizam i pomažu skidanju onih par dosadnih preostalih kilograma. Uz to, bamija je odlična i za detoksikaciju te reguliranje razine šećera u krvi.

Back To Top