skip to Main Content

Pretvori jutarnju šalicu kave u malu eksploziju okusa

Većina nas svoja jutra započinje na sljedeći način: probudimo se, popijemo jutarnju kavu i uputimo se u svijet praveći se pritom da smo se dobro naspavali. Ipak, ovu je jutarnju naviku moguće napraviti mnogo uzbudljivijom eksperimentiranjem s raznim ukusnim sastojcima.

Zanima te kako dosadnu šalicu kave pretvoriti u pravu malu eksploziju okusa? Uz ove ideje za jutarnju kavu tvoja će jutra započinjati na sasvim drugačiji način.

Kakao u prahu

Kombinaciju kave i kakaa obilježava bogat okus u koji se svaki ljubitelj kave može zaljubiti. Sve što trebaš napraviti jest staviti jednu žlicu nezaslađenog kakaa u prahu u svoju jutarnju kavu, dobro je promiješati i uživati u okusu!

Začini

Veliki broj začina odlično upotpunjuje okus kave. Cimet, lavanda ili kardamom samo su neki od začina kojima možeš obogatiti svoju šalicu jutarnje kave. Pusti svojoj mašti na volju i nemoj se bojati eksperimentiranja. Naravno, začina nipošto ne smije biti previše – 1/4 čajne žličice sasvim je dovoljno!

Ekstrakti 

Razni ekstrakti u stanju su tvoja jutra učiniti zaista čarobnima. Par kapi ekstrakta vanilije ili kokosa pomoći će ti razbiti monotoniju, a ako se osjećaš posebno hrabro uvijek možeš malo eksperimentirati is mentom ili rumom.

Sol

Prstohvat soli  u stanju je poboljšati okus mnogih slastica, ali i jutarnje kave. Sol pomaže neutralizirati gorčinu, ali potrebno ju je koristiti oprezno. Sve što trebaš napraviti jest dodati prstohvat (1/8 čajne žličice) soli mljevenoj kavi prije samog kuhanja.

Neovisno o tome na koji ćeš način obogatiti svoju kavu, mala promjena jutarnje rutine zasigurno će ti goditi. Nakon uživanja u kavi obogaćenoj, primjerice, vanilijom bit ćeš spreman/na osvojiti svijet!

Zanimljive prehrambene ideje možeš pronaći u ovim člancima:

5 domaćih food blogerica čije recepte obožavamo

Odlične ideje za neodoljiv i brzi doručak!

Back To Top