skip to Main Content

Pripremi svoju kuhinju za dolazak jeseni

Ako je proljeće godišnje doba obilježeno velikim čišćenjima i redizajniranjem kuhinje, onda je jesen godišnje doba obilježeno oživljavanjem svima nam omiljene prostorije u kući.

U sljedećih nekoliko koraka objasnit ćemo ti na koje sve načine možeš očistiti kuhinju i pripremiti je za hladnije dane!

Obavi pregled smočnice

Smočnica je mjesto na kojem skladištimo svu hranu koja će nam jednom zatrebati. Nikada nemoj ignorirati smočnicu jer smočnica je duša svake kuhinje! Dopusti svojoj smočnici da prodiše. Očisti je i ukloni svu hranu kojoj je istekao rok trajanja, staklenke iz kojih dopiru čudni mirisi i namirnice čije su hranjive tvari odavno isparile.

Vrijeme je za čišćenje polica

Najprije s polica makni sve ono što smatraš nepotrebnim, a zatim prijeđi preko njih čistom krpom i sredstvom za čišćenje drvenih površina pa sve dobro osuši suhom krpom. Nakon toga na police vrati namirnice za koje smatraš da ih možeš iskoristiti.

Napravi popis namirnica

Najbolji način da se izbjegnu panika i ludilo koje zavlada kada nam usred kuhanja ponestane ključni sastojak svakako je popisivanje namirnica koje moramo imati u svojim zalihama. Limenke graha, kukuruza ili leće, umaci u staklenkama, ulja, tjestenine, žitarice i sva ostala hrana koju je moguće skladištiti u smočnici često dođe kao spas u zadnji čas, pogotovo kada nemamo vremena za pripremu nekog kompleksnijeg obroka.

Dobro očisti hladnjak

Nikako nemoj zanemariti svoj hladnjak. Njega bi zapravo trebalo više puta godišnje dobro očistiti jer iza toliko velike količine hrane uvijek ostanu mrlje i neugodni mirisi. Isprazni svoj hladnjak i dobro izribaj te police!

Isplaniraj svoj jelovnik

Planiranje jelovnika dobra je navika kako god se okrene, a ako su namirnice već kupljene ne postoji nijedan razlog da se ne baciš na planiranje ukusnog jelovnika. Naravno, uvijek je moguće i prvo smisliti što želiš jesti, a zatim nabaviti namirnice koje ti nedostaju.

Nemoj zaboraviti na pećnicu!

Jesen je kao stvorena za kolače i ostale delicije iz pećnice stoga ti nema druge nego da se baciš na čišćenje pećnice!

Back To Top