skip to Main Content

Problemi parova s različitim interesima i razinama inteligencije

Ljudi stupaju u romantične odnose iz zaista različitih razloga. Zajednički interesi, fizička privlačnost, emocionalna praznina, potreba za partnerom i usamljenost samo su neki od njih. S protokom vremena partneri sve bolje upoznaju jedno drugo, a to može rezultirati nezadovoljstvom na intelektualnoj razini.

Mogu li različite razine inteligencije i različita područja interesa dovesti do prekida veze?

Uvijek postoje razlike u karakterima i interesima

Nakon što početna euforija i leptirići u trbuhu malo zamru i ponovno se vratimo na planet Zemlju počinjemo racionalnije razmišljati o svakom aspektu našeg ljubavnog odnosa. Upravo u tom trenutku razne male i ne tako male razlike između partnera nađu se pod povećalom. Ove razlike mnogi od nas vide kao dovoljni razlog za prekid:

Nemogućnost razgovora o određenim temama jer partner ne raspolaže potrebnim znanjima. U ovom slučaju razgovor o dotičnim temama može djelovati, ali i biti, veoma plitak.

Razlike u inteligenciji mogu dovesti do toga da jedan od partnera stalno traga za smislenijim dijalogom. Ova potraga, pak, može dovesti do emocionalne, a ponekad čak i fizičke, nevjere.

Partneri koji nemaju o čemu razgovarati naići će na probleme kada je u pitanju strast koju osjećaju jedno za drugo. Ovo će se, pak, negativno odraziti na njihovu intimu.

Ako je intelektualna domena od presudne važnosti za jednog od partnera postoji velika vjerojatnost da taj partner počne zanemarivati sve ostale vrline osobe s kojom je u vezi.

Veoma je bitno utvrditi intelektualnu razinu koja je nužna za uspješno funkcioniranje veze.

Svakom problemu može se naći rješenje

Ovoj problematici najbolje je pristupiti stimulacijom intelektualnog područja za koje je druga strana zainteresirana. Odlazak u kazalište, izložbu ili na neki drugi kulturni događaj dobar je način da osobi koju voliš pokažeš da ti je stalo do njenih potreba.

Intelektualne razlike nisu nužno nepremostiv problem. Razlike u inteligenciji samo su jedan od potencijalnih izazova koji valja savladati na putu do savršene ljubavi.

Nitko od nas ne želi biti u romantičnom odnosu s osobom koja je naša identična kopija. Svakome tko traga za vlastitom kopijom najbolja je opcija ostati solo, odnosno stupiti u vezu sa – samim sobom!

Back To Top