skip to Main Content

Putovanja za parove: europski gradovi za posjetiti na jesen

Toplim je danima kraj i iako nismo najsretniji zbog toga mora se priznati i da jesen ima svoji čari. Osobito kada su u pitanju putovanja za parove i zajednički bijeg od sumornih kišnih dana.

Putovanje je uvijek posebno iskustvo. Pogotovo ako si u vezi s nekim tko voli putovati jednako kao i ti. Ako tražite nove krajeve koje biste mogli istražiti onda će vam ovaj članak doći kao naručen. Danas donosimo nekoliko najboljih europskih gradova za parove koje možete posjetiti ove jeseni.

Neki su gradovi turistička meka svih 12 mjeseci u godini, a neki i nisu. Mi ćemo predstaviti nekoliko ovih potonjih koji su nas se posebno dojmili i koje je moguće razgledavati u miru.

1. Gdanjsk, Poljska

Inače poznat po svojim narančastim krovovima, Gdanjsk je jedno od manje poznatih europskih blaga. Grad u kojem se uvijek nešto događa i koji obiluje živahnom energijom koja ne može dosaditi. Osim arhitekture koja oduzima dah, Gdanjsk nudi i primamljivu mješavinu kulture, sporta, znanosti i zabave, a gotička crkva Svete Marije nešto je što se mora doživjeti vlastitim očima.

 2. Bilbao, Španjolska

Bilbao je dom jednog od najčudesnijih i najpoznatijih muzeja na svijetu. Guggenheimov muzej krase umjetnine J.M. Basquiata, Warhola, Roberta Wotherwella i drugih velikih umjetnika. Bilbao je jedan od onih gradova koji postaju ljepši što je manje turista u njima jer što je manje turista u gradu to su redovi kraći, a istraživanje ulica bogate povijesti zabavnije!

 3. Dortmund, Njemačka

Dortmund nije poznat kao Berlin, Hannover ili München, ali to nipošto ne znači da ga se ne isplati posjetiti. Grad na sjeverozapadu Njemačke obiluje znamenitostima i prizorima koji oduzimaju dah, ali brojnim muzejima i galerijama. Dortmund je domaćin nogometnog kluba Borussia Dortmund, a u njemu ćete pronaći i Njemački nacionalni muzej te jedan od najljepših parkova u cijeloj Njemačkoj – Westfalenpark. Osim toga, Dortmund se može pohvaliti i prihvatljivim cijenama noćenja što ga čini idealnim za parove s nešto skromnijim budžetom.

 4. Edinburgh, Škotska

Edinburgh je živopisan i vedar grad koji najbolje izgleda ujesen kada se sunce, nebo i okolna brda isprepletu na jedan posebni magičan način koji će vas natjerati da se upitate jeste li upravo kročili u kakvu bajku. Edinburgh je grad koji zna kako osvojiti srce!

Back To Top