skip to Main Content

Različite vrste alergije na partnera

Alergije su i inače veoma nezgodan problem, no što ako smo alergični na svog partnera? Nemoj se smijati i zbijati šale na račun onih koji su zaljubljeni preko ušiju, a istovremeno se ne mogu riješiti kihanja i suza kad su u blizini partnera…

U nastavku donosimo pet alergija koje nisu ništa drugo do – alergija na partnera.

Alergija na kosu

Ovo je vrlo rijetka vrsta alergije, no nekim parovima ipak zadaje probleme. Najčešće se radi o tome da je jedna osoba alergična na proizvode za njegu kose koje koristi njezin partner ili pak na materijale od kojih su napravljene ekstenzije.

Alergija na kožu

Ovdje je riječ je o alergijskom kontaktnom dermatitisu. Konkretnije, nakon kontakta kože i alergena na koži se pojavljuju osip te popratni osjećaj svrbeža.

Alergija na slinu

Ljubljenje može biti opasna radnja ako smo alergični na partnerovu slinu, odnosno na određene sastojke u partnerovoj slini. Primjerice, ako smo alergični na neke namirnice, a naš ih partner redovito konzumira, nakon ljubljena s njim može doći do alergijske reakcije. Ista stvar je i s lijekovima.

Alergija na spermu

Ova je vrsta alergije veoma rijetka, no postoje osobe alergične na spermu. Simptomi alergije na spermu su razni – od žarenja, pečenja i osjećaja škakljanja u genitalnom području pa do anafilaktičkog šoka. U slučaju da koristite kondom o ovom problemu ne trebate brinuti (jedino ako netko od vas nije alergičan na lateks).

Uobičajene alergije

Možemo biti alergični na nešto što partner nosi ili nanosi na sebe, kao što su primjerice losion, parfem, kozmetika, nakit, sredstvo za pranje rublja, omekšivač, materijali od kojih je napravljena odjeća ili na pseće dlake koje se na njoj nađu.

Alergija ne bi trebala biti prepreka vašoj sreći. Ako ti je stalo do tvoje bolje polovice i njoj je stalo do tebe sigurno ćete pronaći rješenje ovih problema. Dogovorite se kako ćete se nositi s alergijom i taj će problem ubrzo postati još jedna stvar koja očvršćuje vaš odnos.

 

 

Back To Top