skip to Main Content

Razlike između prijateljske ljubaznosti i flertanja

Neki su od nas prirodno ljubazniji i prijateljskije nastrojeni od drugih. Ova vrsta prijateljske ljubaznosti često se krivo tumači kao flertanje. Iako su veoma slični, izrazito je bitno naučiti razlikovati flert od ljubaznosti.

Razmisli malo! Stojiš li u osobnom prostoru osobe s kojom vodiš razgovor? Pogledavaš li često dotičnu osobu? Ako ne želiš da se tvoja ljubaznost pogrešno protumači kao flertanje bit će najbolje da prestaneš s takvim ponašanjem.

Muškarci su, u prosjeku, skloniji flertati prilikom razgovara s ljepšim spolom. Žene su, s druge strane, sklonije umanjiti važnost ovakvog ponašanja. Drugim riječima, žene često ne shvaćaju da neki muškarac pokušava flertati s njima.

Dugi kontakt očima

Intenzivni pogledi kojima se ne nazire kraj jedan su od najsigurnijih znakova da se ne radi o prijateljskoj ljubaznosti nego o flertu.

Iniciranje fizičkog kontakta

Radi se o još jednom neverbalnom znaku koji ukazuje na flertanje. Ako primijetiš da te osoba s kojom komuniciraš želi držati za ruku, dotaknuti ti ramena ili se svojski trudi nalaziti u tvojoj blizini postoji velika šansa da dotična osoba pokušava flertati s tobom. Razliku između flerta i nepristojnog ulaska u osobni prostor veoma je lako uočiti.

Postavljanje veoma specifičnih pitanja

Osoba koja flerta ima zacrtani cilj. Upravo je taj cilj ono što razlikuje prijateljsku ljubaznost i flert. Prijateljski su razgovori opušteni i raspršeni. S druge strane, tijekom flerta skloni smo postavljati specifična pitanja ne bi li se približili osobi koja nam je zapela za oko.

Obrati pažnju na kontekst razgovora

Često je sam ton razgovora dovoljan za shvatiti sugovornikove namjere. Ako se razgovor kreće od općenitijih tema do onih intimnijih postoji velika vjerojatnost da se radi o flertu.

Sugovornik ukazuje na to da je singl

Ako tijekom razgovora sugovornik na ovaj ili onaj način natukne da je trenutačno singl postoji dobra vjerojatnost da se toj osobi sviđaš i da pokušava flertati s tobom.

Back To Top