skip to Main Content

Recepti za neodoljive hladne salate s tjesteninom

Ako voliš salate i tjesteninu ovaj je članak kao stvoren za tebe jer danas ćemo se pozabaviti hladnim salatama s tjesteninom. Ove salate krase jednostavna priprema i veliko bogatstvo okusa!

Hladna salata s tjesteninom, rajčicom, tikvicom i sirom

Sastojci: 400 g tjestenine, 2 žlice maslinovog ulja, 1 limun, 300 g cherry rajčica, 2 tikvice, 200 g feta sira, peršin, sol i crni papar

Priprema: Nakon što skuhaš tjesteninu dodaj joj maslinovo ulje, naribanu limunovu koricu, svježe iscijeđeni limunov sok, sol i crni papar. Sve dobro promiješaj, a zatim dodaj tikvice, rajčicu, peršin i feta sir. Nakon što si sve još jednom dobro promiješao, odnosno promiješala, salatu valja staviti u hladnjak na nekoliko sati te zatim servirati.

Hladna salata s tjesteninom, pestom i graškom 

Sastojci: 300 g tjestenine, 200 g smrznutog graška, 50 g bosiljka ili mente, 1 režanj češnjaka, 50 g parmezana, 3 žlice prženih oraha, žlice  svježe iscijeđenog limunovog soka, 100 ml maslinovog ulja, sol, crni papar

Priprema: Prva stvar koju valja napraviti jest pripremiti pesto, a za to će ti trebati prženi orasi, bosiljak, češnjak, parmezan te limun. Navedene sastojke valja dobro izblendati u blenderu, a zatim im pridodati i maslinovo ulje, sol te crni papar. Nakon toga prethodno pripremljenoj tjestenini treba dodati pesto i grašak te sve dobro promiješati. Dobivenu salatu s tjesteninu zatim valja staviti u hladnjak te pričekati nekoliko sati da se ohladi.

Hladna salata s tjesteninom, krastavcima i feta sirom

Sastojci: 300 g tjestenine, 2 žlice maslinovog ulja, malo limunovog soka i naribane limunove korice, 1 veliki krastavac, 50 g feta sira, 1 žlica mente, 1 žlica peršina, sol i crni papar

Priprema: Sve što trebaš napraviti jest prethodno pripremljenoj tjestenini dodati navedene sastojke te sve dobro promiješati. Salatu zatim treba staviti u hladnjak na nekoliko sati da se ohladi.

Hladna salata s tjesteninom i umakom od avokada 

Sastojci: 250 g tjestenine, polovica naribanog avokada, polovica limuna, 5 listova mente, 1/2 žlice soli, 1/2 žlice crnog papra, malo maslinovog ulja

Priprema: Prethodno pripremljenoj tjestenini valja dodati dobro izblendane sastojke te sve dobro promiješati. Salatu zatim valja pospremiti u hladnjak na nekoliko sati da se ohladi te servirati.

Odaberi recept koji ti djeluje najprimamljivije i iznenadi svoju obitelj i prijatelje ukusnim i osvježavajućim okusima. Hladne salate s tjesteninom istovremeno kao stvorene su za vruće proljetne i ljetne dane! Naravno, ništa te ne sprječava da pustiš mašti na volju i sam, odnosno sama, smisliš neku novu dobitnu kombinaciju.

Dobar tek!

Back To Top