skip to Main Content

Alfredo tjestenina s brokulom

Težina: 2/5
Osoba: 2
Trajanje:

Sastojci

500 g tjestenine
1 manja brokula
100 g maslaca
4 narezana i otkoštena pileća batka
sol i papar
6 češnja češnjaka
200 ml slatkog vrhnja
200 g ribanog parmezana
prstohvat muškatnih oraščića
100 ml vode u kojoj se kuhala tjestenina

Priprema

  1. Započnite s kuhanjem tjestenine. Nakon što završite, pričekajte 3 minute te dodajte brokulu.
  2. Zagrijte visoku tavu i stavite maslac u nju. Nakon što se maslac u potpunosti rastopi, dodajte piletinu i ispecite. Dodajte sitno sjeckani češnjak koji će dodati poseban miris.
  3. Smanjite toplinu i dodajte slatko vrhnje i parmezan te sve dobro promiješajte.
  4. Začinite muškatnim oraščićem, solju i paprom. Budite oprezni sa soli, jer umak sadrži puno parmezana koji je slan.
  5. Ocijedite tjesteninu i brokulu i dodajte joj umak. Dodajte nekoliko žlica vode u kojoj ste kuhali tjesteninu, i dobro promiješajte.
Back To Top