skip to Main Content

Juha od pečene tikve

Ako ne možeš zamisliti ručak bez juhe, sve što ti treba za pripremu nove omiljene juhice u tren oka je 1 hokkaido tikva, grincajg, kokosovo mlijeko i kurkuma. Zvuči sjajno!

Težina: 1/5
Osoba: 2
Trajanje:

Sastojci

1 hokkaido tikva srednje veličine
1 luk
češnjak
1 žlica kurkume
2 žličice mljevene paprike
400 ml kokosovog mlijeka
500 ml temeljca od povrća
sok od 1 limuna

Priprema

  1. Oguliti i očistiti tikvu, isjeckati ju na komadiće i stavitI u lonac. Malo posoliti. Peći 15 minuta na 200 °C kako bi tikva omekšala.
  2. Izvaditi lonac iz pećnice i prebaciti bundevu na tanjur. Lonac vratiti na štednjak, dodati kap ulja i pirjati luk i češnjak.
  3. Vratiti bundevu u lonac i dodati kokosovo mlijeko i temeljac od povrća, začiniti i izmiksati sve sa štapnim mikserom.
  4. Poslužiti juhu u šalicama ili tanjurima, dodati klice ili ukrasiti po želji.
Back To Top