Pad Thai sa škampima
Težina: 3/5
Osoba: 2
Trajanje:
Sastojci
1 žlica maslaca od kikirikija
Sok od 2 limuna
4 žlice ribljeg umaka
4 žlice umaka od soje
2 žlice kokosovog šećera
1 crveni luk
2 češnja češnjaka
1 čili papričica
200 g škampi
225 g tjestenine od riže
2 jaja
1 manji poriluk (ili 2 mlada luka)
Klice Alfalfa Šaka kikirikija
1 limeta
Korijander
Sok od 2 limuna
4 žlice ribljeg umaka
4 žlice umaka od soje
2 žlice kokosovog šećera
1 crveni luk
2 češnja češnjaka
1 čili papričica
200 g škampi
225 g tjestenine od riže
2 jaja
1 manji poriluk (ili 2 mlada luka)
Klice Alfalfa Šaka kikirikija
1 limeta
Korijander
Priprema
Napravite umak u tavi: pomiješajte sok od limuna, riblji i soja umak, maslac od kikirikija i šećer od kokosa.
Ubacite tjesteninu od riže u vodu, i pripremite prema uputama s pakiranja.
Pripremite povrće: isjeckajte češnjak, čili papričicu, luk, narežite poriluk ili mladi luk i usitnite kikiriki.
Ispržite luk, čili papričicu i češnjak. Dodajte škampe i kratko pržite.
Pomiješajte tjesteninu s umakom – dobro izmiješajte jer tjestenina ostane ljepljiva nakon kuhanja. Postupno dodajte žlicu po žlicu vode kako bi se tjestenina u potpunosti skuhala.
Stavite tjesteninu na stranu i dodajte dva jaja na drugu stranu tave. Lagano pecite sve dok ne bude vidljiv kontrast između bjelanjka i žumanjka. Zatim jaja izmiješajte s tjesteninom.
Dodajte ¾ klica i kikirikija s porilukom/mladim lukom i dobro promiješajte.
Prije posluživanja pospite jelo s usitnjenim kikirikijem, korijanderom i ostatkom klica, prelijte sokom od limete.