skip to Main Content

Sirova torta s kokosom

Tko kaže da torta mora biti puna šećera i teških krema? Pripremi dekadentnu slasticu od kokosa i uživaj u slatkim zalogajima napravljenim s najfinijim sastojcima.

Težina: 3/5
Osoba: 2
Trajanje:

Sastojci

Donji sloj od kokosa:
300 g kokosovog brašna
250 g kokosovog maslaca
15 g stevije (ili po želji)
Gornji sloj od čokolade:
200 g tamne čokolade
30 g kokosovog maslaca
Po želji: cimet ili vanilija u prahu
Dekoracija: sušeno voće ili prešane latice cvijeća

Priprema

  1. Prvo pripremiti donji sloj od kokosa: otopiti maslac na laganoj vatri. Nakon što se otopi maknuti s vatre te dodati kokosovo brašno i steviju. Dobro promiješati za ravnomjernu smjesu.
  2. Smjesu ravnomjerno raspodijeliti po multifunkcionalnoj okrugloj posudi. Staviti u hladnjak.
  3. Pripremiti sloj od čokolade: rastopiti čokoladu i kokosov maslac na pari. Sve dobro izmiješati u glatku smjesu. Po želji dodati cimet ili vaniliju u prahu.
  4. Preliti čokoladnu smjesu preko kokosovog sloja, posuti pistacijama i staviti u hladnjak najmanje na 2 sata prije posluživanja.
Back To Top