Topla salata s lososom
Salata od lososa sve je samo ne obična salata. Hranjive i ukusne namirnice odličan su izbor za sve koji vole fina i zdrava jela. Brza i jednostavna priprema oduševit će i kuhare amatere.
Težina: 2/5
Osoba: 2
Trajanje:
Sastojci
400 g prokulica
1 žličica kopra
100 g mrkve
2 filea lososa
maslinovo ulje
limunov sok
peršin
ulje
sol
1 žličica kopra
100 g mrkve
2 filea lososa
maslinovo ulje
limunov sok
peršin
ulje
sol
Umak
1 čaša jogurta
1 avokado
1 žličica češnjaka u prahu
1 žličica luka u prahu
5 inćuna
1 žličica sjemenki gorušice
1 avokado
1 žličica češnjaka u prahu
1 žličica luka u prahu
5 inćuna
1 žličica sjemenki gorušice
Priprema
- Očistiti prokulice, prerezati ih na pola, očistiti mrkve (ako su velike, prerezati i njih na pola).
- Marinirati losos u limunovom soku, maslinovom ulju i soli.
- Dodati kap ulja u tavu, dodati povrće, posoliti i staviti poklopac. Peći na laganoj temperaturi 10-ak minuta.
- Nakon 10-ak minuta promiješati povrće i dodati losos na vrh. Vratiti poklopac i peći još 10 minuta.
- U međuvremenu pripremiti umak za salatu: u Nutribullet staviti jogurt, dodati avokado, kopar, češnjak, luk, gorušicu i inćune i blendati.
- Kuhano povrće staviti u tanjur, losos postaviti na vrh i preliti umakom. Začiniti solju i paprom te limunovim sokom, po želji.