Tjestenina u umaku od rajčica s lećom i špinatom
Kako jednu običnu paštu sa šalšom pretvoriti u cjeloviti ručak sa žitaricama, povrćem (šalša i špinat) i bjelančevinama (leća i tuna; ova zadnja može, a i ne mora)?
Težina: 2/5
Osoba: 2
Trajanje: 1h 30min

Sastojci
1 veća glava luka
2 srednja režnja češnjaka
1 konzerva (400 g) rajčice (pelati)
1 konzerva leće (240 g)
250 g očišćenog špinata
10-ak listića bosiljka
1 ravna žličica slatke paprike u prahu
1/2 žličice šećera
sol i papar
maslinovo ulje
2 srednja režnja češnjaka
1 konzerva (400 g) rajčice (pelati)
1 konzerva leće (240 g)
250 g očišćenog špinata
10-ak listića bosiljka
1 ravna žličica slatke paprike u prahu
1/2 žličice šećera
sol i papar
maslinovo ulje
Priprema
- Sitno narežite luk i češnjak te ih popržite na srednjoj vatri na malo maslinova ulja. Možete dodati prstohvat soli da luk pusti vodu i omekša.
- Kada luk i češnjak omekšaju i dobiju smeđu boju, dodajte konzervu račice, šećer, slatku papriku i žličicu soli. Kuhajte nepokriveno otprilike 20 minuta, dok tekućina ne ispari i umak se malo ne zgusne.
- U međuvremenu operite leću iz konzerve pod mlazom vode, narežite špinat na manje komade i bosiljak na trakice.
- Kada se umak zgusnuo, dodajte leću i špinat te kuhajte još 10-ak minuta dok špinat ne povene. Po potrebi dodajte soli i papra.
- Na kraju tavu maknite s vatre, ubacite nasjeckani bosiljak, promiješajte i polijte s malo maslinovog ulja.