Vege lazanje
Težina: 2/5
Osoba: 2
Trajanje:
Sastojci
400 g špinata
140 g pinjola
500 g ricotta sira
200 g ribanog parmezana
Sol
Papar
Prstohvat muškatnog oraščića
1 jaje
500 g gljiva
2 žlice pasirane rajčice
500 g tjestenine za lazanje
140 g pinjola
500 g ricotta sira
200 g ribanog parmezana
Sol
Papar
Prstohvat muškatnog oraščića
1 jaje
500 g gljiva
2 žlice pasirane rajčice
500 g tjestenine za lazanje
Priprema
Napravite umak u tavi: pomiješajte sok od limuna, riblji i soja umak, maslac od kikirikija i šećer od kokosa.
Ubacite tjesteninu od riže u vodu, i pripremite prema uputama s pakiranja.
Pripremite povrće: isjeckajte češnjak, čili papričicu, luk, narežite poriluk ili mladi luk i usitnite kikiriki.
Ispržite luk, čili papričicu i češnjak. Dodajte škampe i kratko pržite.
Pomiješajte tjesteninu s umakom – dobro izmiješajte jer tjestenina ostane ljepljiva nakon kuhanja. Postupno dodajte žlicu po žlicu vode kako bi se tjestenina u potpunosti skuhala.
Stavite tjesteninu na stranu i dodajte dva jaja na drugu stranu tave. Lagano pecite sve dok ne bude vidljiv kontrast između bjelanjka i žumanjka. Zatim jaja izmiješajte s tjesteninom.
Dodajte ¾ klica i kikirikija s porilukom/mladim lukom i dobro promiješajte.
Prije posluživanja pospite jelo s usitnjenim kikirikijem, korijanderom i ostatkom klica, prelijte sokom od limete.