skip to Main Content

Vege lazanje

Težina: 2/5
Osoba: 2
Trajanje:

Sastojci

400 g špinata
140 g pinjola
500 g ricotta sira
200 g ribanog parmezana
Sol
Papar
Prstohvat muškatnog oraščića
1 jaje
500 g gljiva
2 žlice pasirane rajčice
500 g tjestenine za lazanje

Priprema

Napravite umak u tavi: pomiješajte sok od limuna, riblji i soja umak, maslac od kikirikija i šećer od kokosa. Ubacite tjesteninu od riže u vodu, i pripremite prema uputama s pakiranja. Pripremite povrće: isjeckajte češnjak, čili papričicu, luk, narežite poriluk ili mladi luk i usitnite kikiriki. Ispržite luk, čili papričicu i češnjak. Dodajte škampe i kratko pržite. Pomiješajte tjesteninu s umakom – dobro izmiješajte jer tjestenina ostane ljepljiva nakon kuhanja. Postupno dodajte žlicu po žlicu vode kako bi se tjestenina u potpunosti skuhala. Stavite tjesteninu na stranu i dodajte dva jaja na drugu stranu tave. Lagano pecite sve dok ne bude vidljiv kontrast između bjelanjka i žumanjka. Zatim jaja izmiješajte s tjesteninom. Dodajte ¾ klica i kikirikija s porilukom/mladim lukom i dobro promiješajte. Prije posluživanja pospite jelo s usitnjenim kikirikijem, korijanderom i ostatkom klica, prelijte sokom od limete.
Back To Top