skip to Main Content

Sa savršenom si osobom no i dalje te strah vezivanja?

U jednom trenutku u životu sigurni smo da smo pronašli onu pravu osobu za sebe i svi znakovi ukazuju na sretan završetak ove bajke. Odlično si odgovaramo, osjećamo se ugodno jedno s drugim i totalno smo zaljubljeni.

No iako smo uplovili u sigurnu luku iz nekog razloga ponekad još uvijek osjećamo strah od ozbiljne veze. Strah od vezivanja česta je pojava čak i onda kada smo sigurni da smo pronašli osobu s kojom bi željeli i mogli provesti ostatak života.

Naši instinkti su jaki i obično nam pokazuju da nešto trebamo prihvatiti kako bi sazreli. Međutim, važno je znati da strah od ozbiljne veze ne znači da nešto nije u redu s nama ili da ne možemo imati zdravu vezu.

Važno je razmišljati o tim strahovima kako bi bolje razumjeli sami sebe, situaciju i kako bi mogli poduzeti konkretne mjere. U nastavku donosimo najčešće znakove koji upućuju na strah od ozbiljne veze.

Pitaš se tko još postoji u vanjskom svijetu

Danas zbog velikog broja stranica za spajanje ljudi imamo jako puno izbora. Iako osjećaš iskrenu zaljubljenost u svoju bolju polovicu još uvijek se pitaš postoji li netko bolji za tebe. Drugim riječima, strah te propuštanja ostalih romantičnih iskustava i ne možeš se osloboditi znatiželje prema drugim potencijalnim partnerima koji bi možda bili bolji za tebe.

To se obično događa onima koji nisu imali puno partnera i ne mogu se odlučiti za ozbiljnu vezu. Ako se ovako osjećaš razmisli o svojoj trenutnoj vezi. Je li stvar samo o strahu ili je ipak nešto bitnije u pitanju?

Veza ti je uteg oko vrata

Svatko ima određen popis stvari koje želi napraviti u životu i možda misliš kako ćeš morati žrtvovati vlastiti popis ako se primiriš u ozbiljnoj vezi. Iako veze zahtijevaju vrijeme i trud to ne mora značiti da ćeš morati žrtvovati svoje ciljeve i želje. Dobar partner će te podržavati u tvojim interesima.

Tražiš beznačajne greške

Ako sumnjaš u svoju vezu zbog malih grešaka na neki način tražiš razlog za prekid. Razmisli još jednom o svojim strahovima i popričaj s nekim kome vjeruješ. Strah od vezivanja je moguće nadići i ući u ozbiljnu i srećom ispunjenu vezu.

Back To Top