skip to Main Content

Savjeti za udobno spavanje u automobilu: dio 1.

Prije ili kasnije svatko od nas naleti na noć koju je iz ovog li onog razloga prisiljen provesti u autu. Možda već dugo voziš pa moraš odmoriti, ali hotela nema ni za lijek. Možda putuješ na festival i želiš stići na vrijeme što znači da ćeš morati provesti jednu noć u autu.

Neovisno o razlozima, svaki je automobil moguće pretvoriti u spavaću sobu na kotačima!

Veoma je bitno znati pripremiti i sebe i auto za noć čak i ako se radi o jednoj jedinoj noći. O mnogo stvari treba voditi računa i stvar je puno kompliciranija od zaključavanja vrata i odlaska u zemlju snova. Sigurnost je uvijek na prvom mjestu!

Pazi na sigurnost 

Ugasi svoj motor. Neovisno o tome koliko je hladno ili vruće motor se mora ugasiti jer je trovanje ugljikovim monoksidom smrtonosno. Malo manje udobnosti mala je cijena za platiti kad je život u pitanju.

Pripazi na vrata i prozore

Veoma je bitno zaključati sva vrata automobila te zatvoriti sve prozore osim jednoga kako bi se izbjegla sauna u automobilu ako je vani vruće ili kondenzacija zraka ako je vani hladno.

Ne zaboravi na poštivanje zakona

Veoma je bitno parkirati na mjestu na kojem je parkiranje dozvoljeno. Trgovine, crkve i mnoge druge lokacije često imaju besplatna parkirališta, a na ovaj način također nećeš uznemiravati druge ljude. Osim toga, sigurnost okolnog prostora također je vrlo bitna.

Pripremi svoj krevet

Za udoban spavanac u automobilu bit će ti potrebni jastuci, deke i vreća za spavanje. Ako neke od ovih predmeta trenutačno nemaš u blizini probaj im naći zamjenu. Od ručnika se može napraviti privremeni madrac, ali može ti poslužiti i bilo kakva druga mekana tkanina. Naravno, prilikom pripreme kreveta sve ovisi o raspodjeli prostora u automobilu koja varira od modela do modela.

Back To Top