skip to Main Content

Savjeti za udobno spavanje u automobilu: dio 2.

U prethodnom smo se članku već pozabavili nekim savjetima za udobnije i sigurnije spavanje u autu, a danas ti donosimo još nekoliko vrlo korisnih savjeta!

Gdje smjestiti svoj privremeni krevet?

Ako posjeduješ malo vozilo ne preostaje ti nego da spustiš sjedalo koliko je moguće i da ti ono posluži kao privremeni krevet. Neće se raditi o pretjerano udobnom krevetu, ali pokrivači i jastuci će ipak malo pomoći. Ako, pak, posjeduješ vozilo srednje veličine imaš opciju spavanja na zadnjem sjedištu.

Ukoliko je tvoja omiljena poza u spavanju ona fetusna nećeš imati nikakvih problema s uranjanjem u san. Opet, pokrivači i slično bit će ti od velike koristi. U slučaju da posjeduješ veće vozilo moći ćeš spustiti stražnje sjedalo i pretvoriti ga u privremeni gotovo bračni krevet.

Prekrij prozore odjećom

Veoma je bitno da se tijekom noći zaštitiš od sumnjivih likova, a ujutro od nesnosnih sunčevih zraka. Ovo ćeš najlakše napraviti tako da odjećom prekriješ prozoru i tako stvoriš privremeni privatni prostor. Osim toga, bit će ti još udobnije ako skineš obuću i preobučeš se u udobnu odjeću.

Nemoj zaboraviti na ove stvari

Svatko od nas ima neke samo sebi svojstvene noćne navike. Ako se tijekom noći voliš hidratizirati savjetujemo da pored sebe uvijek imaš bocu vode. Osim vode, ključevi, smartphone ili ručna svjetiljka samo su neke od stvari koje je uvijek dobro imati pri ruci.

Kada je spavanje u autu u pitanju tu vladaju oprečna mišljenja. Neki smatraju kako je spavanje u malom prostoru bez dotoka svježeg zraka štetno i zagovaraju spuštanje prozora (makar malo). Drugi, pak, smatraju kako se ništa loše neće dogoditi čak i ako su svi prozori potpuno zatvoreni.

Osim toga, postoje posebni madraci i nadmadraci za automobile koji pomažu regulaciju tjelesne temperature. Ovi madraci veoma su udobni, a u kombinaciji s našim prethodnim savjetima čine dobitnu kombinaciju!

Nikako nemoj zaboraviti ugasiti motor. Na ovaj način noć ćeš provesti u potpunom miru i tišini, a i gorivo će te spremno čekati ujutro. Ako tijekom noći potrošiš svo gorivo ujutro ćeš morati pješačiti do najbliže benzinske postaje, a to nikako ne želiš, zar ne?

Back To Top